Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO SUMMIT EDGE  – FÖRSTA INTRYCKET NÄRA REN PERFEKTION

När Ski-doo lättade på skynket inför lineup 2023 var det nog många som lyfte på ögonbrynen. En ny kontroversiell design och look som blivit lika älskad som hatad i den delade snöskotervärlden. Ett från grunden nytt G5 chassi, men ny geometri och nya funktioner skapar en riktigt spännande maskinserie från BRP inför årets säsong. Vi på Sledtrax var inte sena med att beställa ett par maskiner med den stora nyheten och det har nu blivit dags för vårt första möte med en av dessa nämligen Ski-doo Summit Edge, häng med!

Nästa generation skapar ett ha begär!

Ski-doo Summit är maskinen som blivit otroligt populär bland lössnö fantasterna, inte bara för sin otroliga framkomlighet och smidighet utan också för den hypen BRP lyckats bygga upp via deras Backcountry Team, hårda satsning på Sociala medier och till viss del oss inom skotermediabranschen. BRP har lyssnat på sina kunder och tagit till sig deras önskemål, resultat av detta är tex ”SHOT starten” LinQ systemet samt massvis av andra funktioner och tillbehör som kommit ut på marknaden i rasande takt de senaste åren.

Undertecknad har faktiskt funderat då och då om kvinnorna och männen på BRP jobbar dygnet runt eller om dem bara har ett lika passionerat team som oss på Sledtrax…. En sak är dock säker, i år är BRP 100% ALL IN och det ska bli en mycket trevlig och spännande bekantskap med denna lössnöhingst!

Vad är nytt då!? Vad är vi mest spända på att testa?

REV chassit förvandlade hela snöskotermarknaden med sin ankomst i 2003. Känslan och likheterna med mottagande av chassit är slående nu 20 år senare när REV-Gen5 chassit äntrar marknaden. Missförstå mig inte jag gillar det, men de tar lite tid att vänja sig och nu när våra ”ögon” möts så uppstår faktiskt en gnutta magi, det här kan bli bra, riktigt bra!!

Som jag tidigare var inne på förändrades allt 2003, trailingarmar blev a-armar, en förarposition bakom motorn blev en förarposition ovanför motorn, en låg och bred maskin blev smal och hög. Nu har det REVolutionerade chassit kommit i 4 olika tappningar sedan dess REV-XP 2008, REV-XM 2013, REV-Gen4 2017 och nu till 2023 REV-Gen5.

Några av nyheterna med chassit till denna 5 generation REV är smalare sidokåpor och fotsteg för att göra chaufförens egna påverkan över smidigheten än större. Ny lättvikts belysning, en lättare 3 tums matta, lättare tunnel, förändrad bakre fjädring, fler motorfästen, och en bättre flödessystem för avkylning av remmen. Detta tillsammans med en finish i absoluta toppklass och en helt ny och rå design gör att förväntningarna för undertecknad är minst sagt höga!

Något vi är mäkta spända på att testa är hur maskin beter sig vid lite mer teknisk körning, något BRP sagt ska vara en stor skillnad från föregående modell. Just för de avsmalnande kåporna och fotstegen något vi ser fram emot att testa under säsongen. Maskinen från Ski-doo vi valt är ”Edge” modellen som är något mindre utrustad än Summit Expert, däremot är den rustad med ”Shot start” något jag uppskattar då skotern kommer användas mycket under våra filminspelningar. Vi är med andra ord väldigt sugna på att det ska dumpa snö så vi får ta vår första tur med maskin.

Hämtning hos Oktan i Östersund!

En tidig gryningsmorgon för drygt en vecka sedan kom samtalet undertecknad väntat på, Erik på Oktan säger att det är dags, maskin är redo! Lika snabbt som Usain Bolt springer 100 meter kastade jag på mig profilkläderna, kopplade Tour & Race släpet från TIKI och begav mig mot Oktan. Väl på plats ger Erik mig en grundläggande genomgång av maskin i äkta Oktan maner. Det vill säga, noggrant tryggt och ödmjukt!  Vi tar en sväng i den välfyllda butiken och Erik visar mig runt bland alla maskiner som står redo för leverans. Det syns att säsongen är på antågande, det är full fart och mängder med tillbehör, kläder och maskiner som pryder Oktan´s snygga showroom!

Vi dricker kaffe på kontoret när papperna skrivs och jag passar på att ställa lite frågor kring hur Oktan´s plan framöver ser ut, hur tankarna går och vad man ska satsa på? Nu är ju redan Oktan en komplett BRP center med en omsättning en bra bit över 100 miljoner men jag vet också hur hårt Erik med sitt Team arbetar och vilken fantastisk mentalitet man har på firman.

Ta bara SxS Nordic som ett exempel, (en ny tävling framtagen av Mattias Ekström med ”side by sides”) ska man göra något på Oktan gör man det ordentligt, man ställde här upp och gissa vem som vann första deltävlingen av 26 startande ekipage…. 

FOTO: SQNC

Här tittar man sällan i backspegeln utan istället lägger krutet på framtiden för att se till att hålla en enorm hög service för att göra kunderna mer än nöjda. Vilket vi på Sledtrax kan intyga. Slutligen kan vi nu äntligen efter 2 år av covid avsluta affären med en riktig ”skaka hand bild” 

Next level Webshop!!

Jag frågar Erik om vad dem har i gyningen inför årets säsong, Erik lyser upp och börjar berätta om deras nya satsning på webshoppen. Här har man tagit fram en riktigt stilren och användarvänlig webbshop som fungerar lika bra för den kunniga 25 åringen som för pensionären ”Åke 70 år”. Med enkelhet, tydlighet och produkter både från BRP men också från de ledande eftermarknads leverantörerna och klädmärkena i branschen har man nu en väldigt komplett och lättnavigerad webbshop. Erik berättar dessutom att det sitter två personer heltid för att utveckla och göra förändringar som ska göra de än enklare från klick till skick.

Kika in OKTAN´S WEBSHOP

Planerar för framtiden i nya lokaler!

Erik berättar att planen var att sätta igång bygget med Oktan 2.0 redan för ett år sedan och att premiären skulle varit nu till denna vintersäsong. Men man har stött på lite patrull hos olika instanser, planerna fortskrider men med ett års förskjutning. Denna nya concept store ska stå klar till nästa säsong och om man tycker som vi att Oktan nuvarande showroom är FETT så är det inget mot vad den nya anläggningen kommer erbjuda.

Med det säger vi stort tack till Erik och Oktan för denna leverans och ser fram emot att både testa vår Ski-doo Summit Edge samt se hur Oktan Sverige AB utvecklas de kommande åren.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen