Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA TRANSPORTER LITE 2UP – PREMIÄR PÅ SNÖ!

Det bekväma skoterstället från KLIM sitter på, lättviktshjälmen är knäppt, blicken bakom Edge brillan ger ett härligt sken när vi vandrar i den pinfärska snön mot säsongens premiär. Det har äntligen blivit dags att ta den första turen med vår familjetourer Yamaha Transporter Lite 2up. Förväntningarna är höga och peppen är total! Häng med när vi ger er våra första körintryck om en av Sledtrax långtestare.

Yamaha Transporter lite 2 up är touringmaskinen som undertecknad kommer använda mer under vårvinterns alla turer med familjen. Dock är vi spända på att se hur komfortabel denna familjeorienterade snöskoter är. Med en encylindrig lättviktsmotor, ett kompakt chassi och design tror undertecknad att smidigheten helt klart är något Yamaha kommer hantera galant. Men då vi endast har ca 30 cm snö och dagens tur kommer gå längs skoterleder och skogsbilvägar är smidigheten något vi får testa lite längre fram.

Förarmiljön

Vi vrider om nyckeln och låter maskin stå på tomgång någon minut, samtidigt klickar vi in torsionsfjädrarna till en medium setup. Första intrycket när vi far iväg måste ända våra den kompakta känslan maskin ger oss. Här är det chauffören som har kommando, den nätta känslan beror på att maskin faktiskt är något mindre än en fullstor snöskoter.

Du som förare sitter högt och bekvämt men något jag lägger märke till omgående är den ”höga rutan” som egentligen inte är tillräckligt hög för att skydda mot fartvindens snålblåst. Kanske om man varit någon decimeter kortare men nu får man böja sig framåt för att lyckas ta skydd från kylan. I övrigt finns det mesta på Yamaha Transporter lite som man kan efterfråga, som en digital mätare, hand & tumvärme, elstart samt backväxel med ett knapptryck.

Motorkaraktär och körkänslan då?

Leverans av motorns kraft känns direkt och linjär, trots en ganska liten snörra med en cylinder och 397 cc levererar Yamahan en stor körglädje där man faktiskt i omgångar får upp adrenalinpåslaget när vi swishar fram efter leden. Nu är Yamaha Transporter Lite inte framtagen för att vara någon snabb racer men däremot är undertecknads känsla att det går att ha kul efter en kurvig led med denna maskin, riktigt kul! Mycket tack vare den mindre sizen där minsta input från chauffören gör stor inverkan på maskin, känslomässigt i likhet med att köra gokart!

Så hur sammanfattar vi denna premiär med familjetourern?

Med två tydliga intryck! Smidighet i form av att med denna skoter mellan benen är det du som pilot som har kommandot, maskin lyssnar och agerar efter minsta lilla input vilket ger dig som chaufför en trygghet och förutsägbarhet, något vi på Sledtrax tycker är bra! Användarvänlighet där man i Yamaha Transporter Lite får en familjemaskin där de mesta som efterfrågas finns, en låg bränsleförbrukning, bekvämligheter såsom elstart, digital mätare, hand och tumvärme och pålitligheten som Yamaha är världskänd för. Allt detta för en prislapp som ligger långt under dagens flesta teknikinspirerade och effektstinna maskiner. Vi ser därför med tillförsikt fram emot att ta denna pärla på nästa tur då förhoppningsvis resten av familjen är med på äventyret.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen