Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO SUMMIT EDGE – FÖRSTA ÄVENTYRET

Ski-doo Summit Edge med sitt nya G5 chassie är på mångas läppar ute i skoterbranschen nu. Några har fått hämta sin maskin och andra väntar att Jultomten kommer med leveransen av den. Vi på Sledtrax har haft tur och fick vår för ett par veckor sedan. Ihärdigt har vi väntat in snön och nu är det tid för vad undertecknad väntat på. Så hur är denna nyhet från Ski-doo att köra? Vad är våra första intryck efter en dag i pudret? En solig dag i fjällen ska nu räta ut våra frågetecken, häng med!

Vacker dag och färsk snö!

En rosa himmel och en sol som precis orkar över topparna ned i dalen skapar en magisk vy, nästintill ett sagolikt landskap. I denna miljö klickar vi enkelt igång vår Ski-doo Summit Edge som är utrustad med elstart! I ett par minuter låter vi maskin komma upp i grader medans vi klär oss i ett riktigt läckert 509 Evolve ställ. Lättviktshjälmen av samma märke knäpps och brillorna dras på, vi fyller även det briljanta facket fram på maskin med ett par extra brillor och handskar ifall de skulle krypa ännu mer ned från de -12 som dagens temperatur bjuder på. Nu är det dags, let´s go!

Första svängarna och glädetjuten!

De första svängarna på premiären är alltid något speciellt, lite ringrostig som undertecknad är tar det både 2-3 och 4 svängar innan känslan och samspelet börjar fungera. Men efter någon halvtimma på maskin börjar det kännas riktigt bra och vi lägger märke till hur pass lättarbetad maskin till i år blivit med sin smalare passform och fotsteg. Glädjetjuten avlöser varandra när vi färdas fram i den pinfärska pudersnön! Denna känsla av frihet har undertecknad saknat alltför länge men nu är vi här och sväng efter sväng tas i ren eufori!

Nu är det inte enormt mycket snö så vi tar det försiktigt och håller oss mest till myrarna där snön ligger djupare då den inte fastnat i träden. Samtidigt är de öppna ytorna tacksamma när man ska komma överens med skotern, så man slipper ringa verkstaden efter någon sån där ni vet ”premiär fadäs”. Något som jag lägger märke till omgående är mattspinnet som känns mer aggressivt, jag intalar mig själv att det är bättre klipp i maskin trots att jag förra året körde en Ski-doo Freeride med samma motor. Kanske har det med den lättade mattan att göra eller så är det att man blivit ”gubbe med åren” men hur som, hårt går den, det skriver jag under på!

Sammanfattningsvis.

Ski-doo Summit Edge är definitivt en maskin som till i år förfinats. Finishen och helhetsintrycket som de senaste åren varit ett signum för BRP har tagits till än högre nivå och efter en första tur finns det faktiskt inte så mycket att slå ned på. Nu har skotern endast gått 3 mil och vi har inte utmanat maskin ens i närheten av vad det är kapabel till. Men framtidens tester kommer utvisa och granska denna Ski-doo i sömmarna. Fram tills dess och nästa tur har vi inget annat intryck än att vi är mycket imponerande!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar ni kläderna i artikeln kika in 509

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen