Kontakta oss

Nyheter

ARCTIC CAT 2023 LINEUP

Arctic Cat har haft ett par tuffa år bakom sig. Problem i leverantörskedjan och brist på delar är till stor anledning att Arctic Cat haft svårigheter att få fram maskiner. Trots det kommer ett flertal uppgraderade modeller till Sverige inför 2023. Arctic Cat är fortfarande ett företag som har skoteråkningen i hjärtat och visar stort mod för sin ärlighet. Vi välkomnar nu in lite uppdateringar från Arctic Cat 2023!

Arctic cat kör en ärlig och rak linje där man lämnar ett storhjärtat meddelande till sina kunder och återförsäljare där man beskriver leverantörs problemen som i sin tur gjort att man inte kunnat leverera 2022:or till sina USA kunder som beställt. Innan tillverkning av 2023 snöskotrar prioriterar man därför USA kunder som än inte fått årets 2022 modell. Detta är för att säkerställa alla leveranser för sina redan befintliga ordrar och för att försäkra sig om inför 2023 lineup att inte översälja maskiner man inte kan producera.  Detta visar ett stort mod från Arctic Cat. Vi i Sverige får chansen från och med 19 april att förbeställa Arctic Cat 2023 som kommer i en begränsad upplaga till nästa år.

Blast XR 4000 Touring ES 146”

En uppgraderad touringmodell i det populära och netta Blast chassiet. Dubbla skenor, overload fjädrar när man skjutsar och elstart är en del av utrustningen. Den vridstarka encylindriga 4000 motorn borgar för låg bränsleförbrukning och driftsäkerhet. Denna katt är den optimala skotern för stugägaren och familjen som vill utforska och äventyra.

Blast M 4000 ES LTD 146”

Blast M kommer uppdaterad med lång tunnelkylare, ny grafik och mindre drivhjul 7” vilket ger en nedväxling på ca 15% och därmed bättre gasrespons från den vridstarka encylindriga 4000 motorn. Utrustad med Fox 3 stötdämpare och singelskena gör denna katt till den ultimata skotern för den som vill ha smidighet kombinerat med billigt ägande. Storleken på skotern passar dem i mindre size och de nya yngre skoteråkarna som vill in i sporten.

Riot 9000 ATAC EPS 146” 

En ny crossover modell som hittat in är Riot 9000 med den turbomatade 4-takts motorn. Här gäller det att hålla i sig när tummen trycks mot styret, över 180 hästkrafter finns till ditt förfogande. Med en cross action okopplad bakfjädring innebär det mycket bus och skidres. Anpassad för den Nordiska marknaden med lång tunnelkylning och justering av fjädring från styret med ATAC samt bekvämligheten av elektronisk styrservo. En modell för den som vill ha extra allt!

M 8000 Hardcore Alpha One ES 146″

Den omåttligt populära buskatten i 146 tum fortsätter glädja många bakom styret. Nytt för i år är elstart fortsättningsvis också med riktigt vassa Fox Zero QS3 stötdämpare med 66 mm matta. Ny fin grafik i blå (elstarts modellen) och röd och grön utan elstart. Hjärtat i maskin är Gen II 8000 rovan som ger hög effekt och rappt gassvar. Smal framvagn AMS 36” tum gör smidigheten och busfaktorn stekhet! 

M 8000 Hardcore Alpha One ES 154”

Den stenhårda hårdrockaren i 154 tum fortsätter ge många smiles per miles. Nytt för i år är elstart. På stötdämparsidan hittar vi Fox Zero QS3  med 77 mm matta med 3,5” pitch mellan kammarna vilket borgar för framfart i den allra djupaste snön. I den läckra färgen blå (elstarts modellen) och röd och grön utan elstart. Katten levereras med smal framvagn AMS 36” och Gen II 8000 kraftkälla med ruskigt gassvar vilket säkerställer för att du tar du dig fram i den mest tekniska och branta terrängen.

M 8000 Mountain Cat ATAC Alpha One ES 146”

En ny Mountain Cat i 146 tum utrustad med ATAC där du styr fjädringsegenskaperna från styret. Med ett knapptryck i svår terräng skiftar du mellan olika lägen på stötdämparna vilket gör ATAC systemet till ett stort hjälpmedel. Utrustad med elstart och lång tunnelkylare är denna maskin optimerad för de skandinaviska förhållandena. Kommer med Gen II 8000 motorn och 66 mm matta.

Detta var ett urval bland nyheterna från Arctic Cat 2023. Vi i Sverige får möjlighet att förbeställa from den 19 april. Vi på Sledtrax ser fram emot att testa några av dessa guldkorn under kommande säsong för att ge er våra läsare och tittare den vägledning som behövs i snöskoterdjungeln.

Läs mer hos ARCTIC CAT

Läs fler NYHETER

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen