Kontakta oss

Nyheter

ARCTIC CAT CATALYST 2024

Vi är många som har väntat och intresset är galet stort, de som såg LIVEsändningen från Hay Days kan intyga detta. Vi pratar givetvis om världspremiären av Arctic Cat CATALYST. En helt nytt chassie och plattform som är framtaget för att ta katten till en ny nivå!

Det nya chassiet CATALYST från Arctic Cat fick ingen liten premiär, man hade valt att visa den nya plattformen för första gången på Hay Days under lördagen. För många är Hay days upptakten inför skotersäsongen och det är inte av en slump som skynket lättades just på denna tillställning. Vad säger första intrycket när man ser den nya katten då? Onekligen ser den betydligt modernare och smäckrare ut än sin föregångare, en rå design som lämnar ett helt annat intryck och som väcker en stor nyfikenhet.

Vad har vi fått veta då?

Det nya chassiet ska vara betydlig lättare och tyngdpunkten är centraliserad på ett sätt som inte föregångaren var. Motor har blivit flyttad något längre bak och du som förare något fram, det här gör stor skillnad på körupplevelsen hävdar Arctic Cats ingenjörer. Polaris har under flera år haft beltdrive på sina mountain maskiner, på Catalyst plattformen inför Arctic Cat remdrift istället för kedja inte bara på mountain utan även på deras led och crossover maskiner vilket blir unikt.

Bandtunneln och fotsteg:

Som bilderna avslöjar är fotstegen nya, ytterkanten verkar vara ett aluminiumrör men själva fotsteg är i kompositmaterial med bra genomsläpp för snö. Fortsätter vi back på tunneln hittar vi fyra stycken fästen som påminner om de smarta LinQ som BRP haft i flera år. Dessa är Arctic Cats ATACH-system, till det systemet kommer det att finnas massa tillbehör bland annat en låsbar tunnelväska. Längst bak på tunnel sitter det en uppböjd lyftbåge för att underlätta vid bus och fastkörningar.

Motor och modeller:

I dagsläget vet vi bara att det kommer att komma en uppdaterad 600cc, den har bland annat fått ny insprutning och ny vevaxel men som i grunden är den gamla 600-motorn. Det man dock avslöjar är att det kommer fler alternativ längre fram men när dessa släpps har vi inte fått veta än. Det nya CATALYST chassiet kommer till 2024 att finnas i led, crossover och mountain utförande dvs ZR, Riot och M modellerna.

Arctic Cat CATALYST ser helt klart väldigt intressant ut och vi på Sledtrax kan knappt vänta tills vi får testa dessa maskiner på snö. Trots att Arctic Cat inte gått ut med effekt eller viktsiffror än är vi övertygade om att dessa maskiner kommer vara het på tapeten vintern 2024. Det råa utseendet med den nya tajta och snygga plasten kombinerat med de nya LED lyktorna skapar helt klart ett habegär! Se till att följa oss på Sledtrax för att få mer information och intryck längre fram om dessa glödheta nyheter från Arctic Cat!

Läs mer på Arctic Cat

Läs fler NYHETER

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen