Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 154 – RUSTAS MED TILLBEHÖR

En stor del av vintern har nu passerat och vi har hunnit med massa rolig körning och nu senast en filmatiserad review på vår ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 154. Maskinen har tills nyss varit helt original i sin set-up men äntligen har det nu blivit dags att rusta vår katt med lite schyssta tillbehör från Arctic Cat. 

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 154

Innan vi kommer in på vilka tillbehör vi monterat så vill jag dela med mig lite kring den åkning vi hade för en vecka sen med katten. Några mil utanför Östersund hade vi en superdag med massa bus och lek samtidigt som vi spelade in vårt test på maskin. Förhållandet var kanske inte optimalt men vad gör det när man sitter på en snöskoter i strålande sol en måndag när alla andra är på ”jobbet”.

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 154

Under dagen hann vi med massa körning i branterna, Alphan är fantastisk när det kommer till skrå åkning och under denna dag fick maskin och chaufför verkligen bekänna färg när vi tog oss an en klippvägg som vi till slut bemästrade. En sak undertecknad vill lyfta fram med Hårdrockaren från Thief River Falls är den fina balans som maskin har även om katten i före med lite snö kan upplevas aningen sladdig. En grymt kul dag helt enkel som ni kan kika in via detta TEST

SPEEDSHOP SERVICECENTER KROKOM

Nu till vår utrustning och första service för katten, och till hjälp av detta har vi använt oss av Henke & Tina på Speedshop Servicecenter Krokom. Som vanligt blir man väl bemött av Tina i Shoppen och Henke på verkstan är ruskigt duktig på Arctic Cat och något vi på sledtrax starkt kan rekommendera att serva din maskin där! En liten svaghet Arctic Cat har är den bräckliga tunneln som ibland ger vika. Vid hård körning eller en felmanöver är det lätt att knäcka den och det är något vi vill råda bot på därför har Henke hjälp oss att förstärka tunneln med en rejäl båge från Arctic Cat. Förutom skyddet är den även väldig smäcker och ger en grym look till kissen.

FÖRSTÄRKT BAKBÅGE ARCTIC CAT

Vi har även valt att montera en rutväska för att få ett förvaringsutrymme och få med det allra nödvändigaste. En annan viktig detalj är dynan, där man sittet eller oftast står ovanför.Arctic Cat originaldyna är det inget fel på men vill man göra mycket vändningar och hopovers kan deras tillbehörsdyna vara ett alternativ värt att titta på. Lättare, smalare och något lägre gör denna dyna till ett självklart val för oss.

EFTERMARKNADSDYNA ARCTIC CAT

Nu när katten är spetsat till sitt max är det dags att ta ut den i vårslushen på sina sista turer för året. Hur tillbehören fungerar och hur katten bemästrar vårföret får ni läsa om i kommande reportage något ni absolut inte vill missa.

Läs mer hos Arctic Cat

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

LINGVALLS MOTOR

SPEEDSHOP SERVICECENTER

Se vårt test på  SledtraxTV

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen