Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA TRANSPORTER 600 – SLUTRAPPORT

Yamaha Transporter 600 har under vintern använts vid flertalet tillfällen med allt från att agera packåsna för filmprojekt för undertecknad till mysiga turer med familjen. Den sista turen fick vi roligt puderföre med familjeräsern och det är äntligen dags för en slutrapport.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Vi befinner oss i de Norrbottniska skogarna där snön ligger djup och solen skiner. Det har blivit hög tid för en långtur med vår skribent Henrik som får nöjet att ratta denna familjeraket från Yamaha under dagen. Vi låter Transporter stå på tomgång några minuter under en klarblå himmel medans vi klär oss och packar i dagens fika i den stora förvaringsboxen.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Färden går slingrandes på skoterleden genom dalgångar med storslagen granaskog vidare mot fjället karga sida i sällskap av fjällbjörkar. På leden glänser Yamaha Transporter som vilken ledracer som helst, fästet i 57mm mattan är skarpt och 600 motorn flåsar och ger hårresande acceleration från kurva till kurva.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Uppe på höjd kastar vi maskin ut i det vita guldet och de första pudersvängarna avverkas med ett leende på läpparna. Tanken slår mig, att en maskin kan fungera så pass bra på och vid sidan om leden, för upptäcktsfärden med familjen eller i för den adrenalinstinna actionpiloten som cravar efter bus och lek i snön.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Friåkningen går från dalgång till dalgång och vid ett tillfälle måste vi stanna till njuta av solskenet och hämta andan, de kräver trotts allt sin man eller kvinna för den delen att bemästra maskinen ute i pudret bestämd kraft och fäst blicken dit man ska så löser de mesta sig på vägen. Hittar även ett mindre skutt där vi får chans att testa fjädringsegenskaperna på maskin.  Klämmer gasen mot styret och vi lättar några meter. Inget dramatiskt landar i pudret och stötdämparna håller för landningen. Dock är dem kanske i de mjukaste laget men då är inte heller Yamaha Transporter byggd för luftturer. vi prövar en sväng att åka två på maskin och vrider då på torsionsfjädringen. Här styvar man upp boggien och det borgar för en bekväm åktur även med dubbla vikten på maskin.

YAMAHA TRANSPORTER 600

Åker ned från fjället och vid stugan är det dags att summera denna tur. Yamaha Transporter fortsätter att imponera både på mig och Henrik. Här slutar årets test med denna familjeräser. Vi kan konstatera att man tagit fram en snöskoter som vi på Sledtrax tror passar en stor del av skoterköparna. Snyggt jobbat Yamaha!!

Kontakta din lokala Yamaha Handlare:

Yamaha Center Östersund

Försäkra din snöskoter via Svedea

Läs fler Sledtrax Testar

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen