Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT RIOT – CATALYST NIGHT RIDE

Tänk dig en stjärnklar natt där den enda ljuskällan är från en fullmåne, lite lampor och en strålande ny stjärna på snöskoterhimlen – Arctic Cat Riot i den revolutionerande Catalyst-plattformen. Det är nästan som en scen tagen ur en actionfilm, där du är huvudrollsinnehavaren, svepande genom nattens tystnad med en maskin som är lika lekfull som den är kraftfull. Vår “Night Ride” är mer än bara en testkörning; det är en upplevelse som väver samman ett nytt chassi och motor med spänning, innovation och ren körglädje, Nu åker vi!

En ”look” som får en att drägla!

Dess design utstrålar rå styrka och estetisk finess, en kombination som skapar ett visuellt mästerverk på snön. Från de aggressivt utformade linjerna till den dynamiska färgschemat och de slående grafiska detaljerna, utstrålar varje aspekt av denna maskin en aura av sofistikerad kraft. Är detta kanske branschens snyggaste maskin? Det är en fråga som inte bara bjuder in till diskussion, utan utmanar konkurrenterna att tänka nytt!

Bekväm och rapp! Ett första intryck efter leden!

Arctic Cat Riot imponerar på lederna med en komfort som är svårslagen. Dess nya ledlyse skär genom nattens mörker som en kniv genom smör, vilket ger föraren en riktigt bra överblick. Riot har inte likt sina lössnösyskon mono rail utan dubbla rails vilket tillsammans med en centrerad vikt och en lågt monterad motor gör den riktigt balanserad och stabil, även i högre hastigheter och snävare kurvor.

Catalyst-chassit: balans och busighet i pudersnön

När vi lämnar de vältrampade lederna, avslöjar Riot sin andra personlighet. En arg bergskatt vrålar ut när vi testar ett par djupare svängar i pudersnön! Catalyst-chassit ger oss ett första intryck om en väldigt välbalanserad maskin. I pudersnön blir Riot en potent busig kompanjon, perfekt för att “ditchbanga” genom orörd snö. Riot är helt klart en perfekt kombo av Formel 1 efter led och action vid sidan om.

600-motorn: kraft och karaktär

Hjärtat i denna maskin är den nya 600-motorn, som är både kraftfull och kvick. Det som verkligen sätter denna motor i en klass för sig är dock dess 2-takts ljud, som kanske är det skönaste i branschen? Det är en ljudsignatur som inte bara hörs, den känns – en påminnelse om skrikande katterna som vilar under huven. Utväxlingen och kraftöverföringen sker med Adapt variatorn vilket borgar för en jämn och sömlös effekt ut till allround mattan som har 44 mm kammar.

Sledtrax imponeras av katten!

Vi på Sledtrax kan inte annat än att imponeras av Arctic Cat Riot. Den kombinerar innovation med prestanda som ger oss ett starkt beroendeframkallande efter mer, och det vet vi kommer inför 2025, 858 anledningar till! Med det nya chassit och 600-motorn är vi ivriga att testa fler modeller klädda i denna nya, spännande Catalyst-kostym. Arctic Cat har inte bara skapat en snöskoter; de är tillbaka starkare och bättre än någonsin tidigare!

Läs mer om Släpvagn från TIKI

Gillar du kläderna? Titta in FTA

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

MCN NORD

TRAKTOR CITY PITEÅ

YNGVESSON MASKIN

EFFEKT POWERSTORE

ERLAS MOTOR

Läs mer på Arctic Cat

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen