Kontakta oss

Sledtrax testar

VINTERNS BUSIGASTE? – LYNX SHREDDER RE 3700 HITTAR HEM!

Vi gjorde ett besök i staden som aldrig sover där den krispiga vintern tidigt tagit sitt grepp. Här hos den lokala BRP återförsäljaren MJM Powersports skulle ett minst sagt ettrigt lodjur hämtas. En maskin som på pappret kommer klara av vinterns alla årstider och även flygturer större än vad undertecknad kan leverera, med andra ord en maskin ypperlig för att testa sina gränser på fler än ett stadie. Mina damer och herrar, Lynx Shredder RE 3700 ansluter äntligen årets testflotta!

Hämtning hos MJM POWERSPORTS

En kall och tidig morgon rullar ekipaget norrut efter Jokkmokksvägen med siktet inställt på Gällivare, här skulle vi besöka MJM Powersports för att hämta vår Lynx Shredder RE 3700. Väl framme får vi ett trevligt bemötande och möts av en välfylld butik, Marcus och Jonna berättar om de senaste planerna och visar både butiken och den stora begagnade hallen, här finns något för alla vare sig man vill ha maskiner för jobb eller lek. Det finns tillbehör och kläder i stort utbud för både sommar och vinteraktiviteter, det är nog en kombination av utbud och bemötande som gör att många väljer att handla hos MJM i Gällivare.

En kaxig skönhet väntar!

Första mötet är laddat, upplyft på timmerkubbar stod Lynxen kaxigt och väntade. Jag måste medge att pulsen steg en gnutta vid första anblick trots att jag sett modellen tidigare. Skillnaden är att denna gången var det faktiskt undertecknads egna långtestmaskin som stod där, med andra ord vinterns bästa kompis som jag kommer spendera otaliga timmar på! Linjerna och de smäckra formerna gör sig bra i den röda färgen, med de tre ledlamporna ger den ett aggressivt intryck. De Kashimabekläda KYB-dämparna gör sig estetiskt bra och förstärker den kaxiga approachen, att de dessutom är grymma dämpare som tål hård belastning gör knappast saken sämre.

RADIEN 2 plattformen i busiga 3700  

Det är ingen som bommat att till föregående säsong släppte Lynx sin nya Radien 2 plattform, vi på Sledtrax var mer än ivriga på att få lägga vantarna på en av de glödheta modellerna. Valet då föll på den längre brodern Shredder RE 3900 turbo R som långtestmaskin, vi på Sledtrax kan intyga att detta är en brutal maskin som verkligen skottar snö febrilt och tar dig brantare än vad undertecknad är bekväm med. Till denna säsong valde vi den kortare RE 3700 som kommer med den hårdare Powdermax mattan som har 64mm kammar, dessa två egenskaper tillsammans talar för en maskin som både är busig och har bra framkomlighet. Det kommer bli lite extra spännande då detta även är en NA motor, dvs att det är inte turbo på denna långtestmaskin. Vi vet  att 850 E-tec´n är väl beprövad och levererar bra med effekt och ett grymt gassvar, med andra ord borde detta vara en grym kombination!

Lasta, säkra kör!             

Innan undertecknad lastar årets maskin går vi varvet runt och får vi en grundlig genomgång av Jonna och ett handskak som avslut. Jag har mycket mer att skriva om maskinen redan nu men det kommer ni få tal del av längre fram i denna artikelserie om Lynx Shredder RE 3700. Säsongen har startat bra och snöförhållandena ser bättre ut än på många år. Jag kan inte med ord beskriva hur peppad jag är på kommande säsong, det ska bli ett nöje att få komma detta finska lodjur under skinnet och se vad den går för!

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Trax Impressions

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

CROSSFIX

LJUNGBERGS MOTOR

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen