Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO SUMMIT X EXPERT 154” 850 E-TEC – LÖSSNÖRAKETEN

Äntligen har det börjat komma snö i flera delar av landet! Nu känner vi verkligen att säsongen börjar dra igång på riktigt och skotersuget likaså. Vad kan då passa bättre än att åka förbi Viktor på Lindblads motor i Vilhelmina och hämta en av säsongens långestmaskin, Ski-Doo Summit Expert 850 E-TEC 154”. Förväntningarna är väldigt höga på denna best, häng med i vinter för att ta del av alla äventyr som väntar!

Skotersäsongen är igång

Det hela börjar med ett glädjande samtal från Viktor Lindblad på Lindblads motor som meddelar att maskinen har anlänt. Lindblads motor är tredje generationens skoterhandlare här i Vilhelmina och är en av de äldsta BRP återförsäljarna i landet. En nyhet från de växande företaget är att de numera även har Lynx i sin produktportfölj. Något annat som funnits en längre tid och förfinats genom åren är Ski-doo´s summit modell. Just denna maskin ska med i testflottan denna säsong, i form av Ski-Doo Summit Expert 850 E-TEC 154”! Jag är fantastiskt peppad och laddad för att se vad vi kommer hitta på för äventyr denna vinter och dela med mig av till er.

Summit, en av Ski-doos många modeller

Denna modell har ju funnits en väldigt lång tid men en av de senaste förändringarna är bland annat utrustningspaketet på Expert modellen. De kommer nu med en smalare framvagn än tidigare, annan matta, nytt bromshandtag, annan dyna och mycket mer! Det är dessa små detaljer som BRP förfinar hela tiden för att ta maskinerna till nästa nivå. Mer lättkörd, bättre egenskaper, snyggare och smartare design, allt förpackat i det senaste gen 5 chassit. BRP har verkligen tänkt igenom designen på flera planer, dels att underlätta service- och  användarvänligheten.

I sitt esse

Något som jag förväntar mig på försäsongen är lössnö i mängder, vad passar då bättre än lössnöraketen Ski-doo Summit Expert 850 E-TEC 154”? Den har grymma egenskaper i just djup, fluffig glittrande snö och de egenskaperna ser jag verkligen fram emot att testa i sitt rätta element. Framkomligheten och hur kursstabil den är på skrå hoppas jag blivit bättre genom det nya chassit om vi jämför mot föregångaren G4 som jag tidigare kört. Där har jag och upplevt att skotern blir vinglig och osäker på skrå. En ny uppskattad grej som vi hittar på årets modell är den smala 34 tums framvagnen, jag hoppas den kommer göra att skotern blir riktigt lätt att bryta runt och få dit man vill med mindre input från dig som förare.

Dags att se vad summiten har att ge!

Men det och mycket mer ska vi förstås ta reda på tillsammans i vinter. Kommer förväntningarna att överträffas eller hittar vi brister på vad som ser ut att vara perfektion? Hur kommer Ski-doo Summit Expert kännas när föret är till dess nackdel? Ja, det finns ett och annat att reda ut så missa inte detta och mycket mer under kommande rapporter!

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs några Trax Impressions

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen