Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 509

Vintern står för dörren och för oss som älskar skoter och vinteraktiviteter har kläderna en central och rätt avgörande roll. De ska klara vind, kyla, snö & regn, inte för att tala om alla attackgranar man träffar under en säsong. När ni läser denna artikel testar undertecknad dessa produkter för fulla muggar i det förtrollade snöparadiset Revelstoke! Nu tittar vi lite närmare på årets produkter från 509!

509 Ether Jacket

Utvecklingsavdelning på 509 jobbar ständigt med att ta deras produkter till nästa nivå och göra dem mer användarvänliga. Ether serien är absolut inget undantag och plaggen har en tydlig premiumkänsla, jackan känns lätt och smidig på kroppen. Den är bestyckad med Sympatex membran som förutom att hålla vatten ute även ska släppa ut din egen fukt, som hjälp finns dessutom ventilationsfickor i armhålorna. I övrigt har jackan bra med förvaringsmöjligheter anpassade bla för mobil och transceiver, en gogglesduk i armfickan kan vara behövligt när det är lite stökigare förhållanden. När vi provar 509´s Ether jacket hemma i vardagsrummet ger den verkligen ett bra intryck! Det ska bli roligt att testa vad den går för under vintern! 

509 Ether Byxa

Ether-byxan har en utförande som skiljer lite i form och utseende kontra deras andra bibs,  hög fram och lägre bak med möjlighet att anpassa midjan efter din kroppsform. Byxan är bekväm och har förstärkningar vid utsatta ställen som känns rejäla. Runt knän är det lättare stötskydd och rumpan har lite material för isolering som värmer, både byxa och jacka har mer slitstarkt material till denna säsong  Även byxan har fått samma Sympatex membran för att klara tuffa förhållanden och möjlighet till ventilering. Ether stället känns tillsammans som en grym kombo, det kommer nog funka lika bra på skotern som i slalombacken. Ska verkligen bli spännande att få testa dessa premiumplagg från 509 under denna säsong.

509 Altitude 2.0 Carbon 3K Highflow helmet

Här har vi en snygg skyddande kruka som kommer hålla huvudet kallt, ett rejält inbyggt ventilationssystem som ska hålla tempen nere vid påfrestande körning. Den är gjord i en kolfiberkonstruktion och väger endast 1050 gram, på hjälmen finns redan färdigt Go-Pro fäste som kan användas för både filmning och ljus. Det följer med en Breathbox och en stilig hjälmväska som även rymmer ett par handskar och gogglar. Hjälmen sitter bra på huvudet och har den smidiga Fidlock lösningen vilket gör att du kan stänga hjälmen med en hand. En snygg och bekväm hjälm som har alla rätt på specen!

509 Aviator 2.0 Goggle

Vill du ha ett brett synfält, bra ventilation och kunna byta lins på ett ögonblick? Då är detta brillorna för dig enligt 509! Aviator 2.0 är en populär goggle och med hjälp av magnetlinsen 5MAG kan du enkelt anpassa dig efter vilka ljusförhållanden som råder. Att passformen är som gjuten ihop med 509´s hjälmar gör inte bara att du har en bra upplevelse, du får även ett bra skydd! Blir spännande att se hur dessa brillor kommer stå emot den värme och fukt som undertecknad genererar.

509  Freeride Glove

Handskar är en produkt som det ställs höga krav på för oss som gillar friåkning, det ska vara en kombination av värme och smidighet. Handsken ska även stå emot vatten och vind, går den kombinationen att hitta? 509´s svar på det är Freeride handsken, med 70 gram thinsulate på ryggen och 40 gram på handflatan ska hålla dig rörlig men inte för kall. De sitter skönt på handen och du får ett bra grepp om styret med hjälp av getlädret, Hipora membranet som både andas och är vattentätt ska se till att hålla dig torr hela dagen. Kommer dessa att hålla måttet i vårt sökande efter puder, det ska vi ta reda på under kommande månader.

509 Raid Double Boa

Detta är en smidig sko som känns relativ lätt på foten, den har ett yttre lager av karbongummi för att stå emot de aggressiva fotstegen. Sulan är tillräckligt styv för att ge stöd samtidigt som gummit ska vara mjuk nog för att ge ett bra fäste mot både snö och fotsteg. Fodret är 600 gram Thinsulate som borde räcka även de kallare dagarna, linern är i 509´s 5TECH membran som ska hålla dig torr. Vid ett första prov sitter skon bra om foten, med hjälp av dubbelboa kan du nypa fast foten bra och få jämnt tryck. Öglan är bra utformad för att kunna spänna ihop dessa med byxorna.

Se till att följa oss på Sledtrax så kommer ni få se de första bilderna av produkterna inom kort. Om dessa produkter är lika bra som vi tror får ni ta del av i vårens utvärdering!

Köp kläderna hos:

SLEDSTORE

509

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen