Kontakta oss

Nyheter

FYRA KLUBBAR FÅR DEL AV SVEDEAS SKOTERFOND 2017

För femte året i rad delar Svedea ut 100 000 kronor ur sin skoterfond till olika skoterklubbar runt om i Sverige. Årets satsning har en tonvikt på säkerhet och de projekt som klubbarna belönas för är alla relaterade till att höja säkerheten för skoteråkare. Årets vinnare är Branäs Motorförening, Hede Skoterklubb, Sunderbyns Skoterförening och Västanfjällets Skoterklubb.

Västanfjällets Skoterklubb
Västanfjällets Skoterklubb tilldelas 25 000 kr för att rusta upp och förstärka skyltningen i klubbens ledområde. Arbetet kommer att öka säkerheten och tryggheten för skoteråkarna i området.
– Att få pengar ur Skoterfonden känns jättekul och det innebär att vi kan komma igång med projektet att öka trafiksäkerheten på våra leder på en gång. Vi har hittills haft 30 år utan en enda allvarlig skoterolycka som krävt räddningsinsatser inom vårt ledsystem och hoppas kunna fortsätta på samma spår många år till, säger Sebastian Nygren Thorén, ordförande i Västanfjällets Skoterklubb.

Branäs Motorförening
Branäs Motorförening tilldelas 20 000 kr för att genomföra utbildningar i säker skoterhantering. Utbildningarna kommer att öka säkerheten vid skoteråkning för medlemmarna och deras familjer.
– Vi är en relativt nystartad förening så vi behöver all hjälp vi kan få. Pengarna från Skoterfonden är ett välkommet tillskott och vi siktar på att köra de första fyra utbildningsdagarna redan under sportlovsveckorna i år, säger Peter Wahlstedt, ordförande och kassör i Branäs Motorförening.

Sunderbyns Skoterförening
Sunderbyns Skoterförening tilldelas 25 000 kr som bidrag till en ny leddragare. Med hjälp av denna kommer klubben att kunna öppna en ny led vilket förhindrar att folk korsar älven nära en farlig vak där det tidigare skett olyckor.
– Fantastiskt roligt att vi får del av fonden! Med tanke på hur isarna har varit på slutet så är det jätteviktigt för oss att kunna öppna den nya leden och på så sätt minska risken för hemska olyckor, säger Nils Berglund, ordförande i Sunderbyns Skoterförening.

Hede Skoterklubb
Hede Skoterklubb tilldelas 30 000 kr för att förbättra och utveckla skyltningen inom klubbens ledområde. Klubben ska sätta upp nya skyltar, kartor och reflexer vilket ökar tryggheten och säkerheten för skoteråkarna.
– Vi är jätteglada över att få bidrag till det stora arbetet med att förbättra skyltningen på våra 45 mil leder. Att skyltningen är tydlig och att det finns både kartor och reflexer längs lederna tycker vi är oerhört viktigt ur säkerhetssynpunkt, säger Robert Grubb, ordförande i Hede Skoterklubb.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen