Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN DEL 1

”Santa Claus is coming to town”, av någon anledning går den refrängen i mitt huvud när säsongens nya skydd och kläder anländer med posten. Likt ett barn är det alltid galet roligt att få känna, klämma och testa de nya kläderna när de anländer. I den här artikeln ska vi titta lite närmare på delar av det sortiment med kläder och tillbehör som 509 har, det finns flera intressanta produkter och vi har valt ut några av dom för att sätta på prov under kommande vinter!

ETHER MONO SUIT

509 som klädmärke har funnits i flertalet år och går från klarhet till klarhet, till den här säsongen har dom dessutom kommit med en väldigt intressant monosuit i premiumsegmentet som heter ETHER. Det är ett skalplagg som har SYMPA TEX membran, det här är ett beprövat material som vi vet funkar riktigt bra även i våra Svenska förhållanden. Den har en vattenpelare på 45k och andas 25k, det ska alltså fungera bra även om fukten kommer från insidan av plagget i form av kroppsvärme. Overallen  kommer till det här året i två stycken färger, svart eller orange. Förstärkningar har gjorts på utsatta ställen och plagget känns välgjort när man tar det på sig, du kan justera i ärmslut och vid anklar. Det finns flera fickor och alla dragkedjor är tejpade, det finns även ventilationsfickor om det skulle bli allt för varmt vid en tex en fastkörning. Vårt första intryck är bra och det ska bli riktigt intressant att brottas med denna monosuite i vinter, om den håller måttet får vintern utvisa! Den blir din för ca 8500kr

EVOLVE JACKET & BIB

Även om EVOLVE-serien inte är ny för denna säsong så har den fått sig en uppdatering i form av material och utseende, det här är plagg som riktar sig mot den som till största del åker backcountry åkning. Serien är gjord i 509´s egna 5TECH material som både är bekvämt och stretchigt, med en specifikation på 10k/10k gällande vatten och andningsförmåga borde detta ställ klara de allra flesta utmaningar som det blir utsatt för. Det sitter bekvämt och har vattentäta dragkjedor, du hittar även gott om fickor för att ha med de saker som du inte vill ha i en ryggsäck. EVOLVE-serien är skalplagg och både jacka och byxa är förstärkt på utsatta ställen med CORDURA. Det här stället är några tusenlappar billigare än ETHER och landar på ca 6400kr, det känns som ett riktigt intressant alternativ.

TACTICAL 2.0 HJÄLM

Många av er känner igen Tactical hjälmen, skillnaden är att den nu är uppdaterad och går under namnet TACTICAL 2.0. Det här är en hjälm som är gjord till dig som gillar köra mycket led eller pumpa i det djupa pudret. Det unika är att den har intergerad andningsmask som går runt hela öppningen och skyddar ansiktet likt en balaklava, detta gör att du kan använda den här hjälmen även då kvicksilvret är låångt ner på mätaren. I den nya utgåvan har man även dragit om ventilationen i hjälmen, tanken är att luften ska sugas ut på baksidan av hjälmen i en kontrollerad form. Det här utan att du ska få känslan av att stå mitt i en vindtunnel. Den har även fått den populära stängningen ”fid lock” det magnetiska spännet underlättar verkligen vid på och avknäppning av hjälmen. Det här är en hjälm som går in i det billigare segmentet och prislappen hamnar på drygt 2000 svenska riksdaler.

ALTITUDE 2.0 HJÄLM

På utsidan kan den påminna om sin föregångare men om sanningen ska fram har man gått igenom nästan hela hjälmen och gjort förbättringar på flera punkter. Då man till förra säsongen tog fram denna hjälm var fokus har på att den skulle vara riktigt bekväm och att ventilationen skulle vara bra. Gänget på 509 har även optimerat formen för att bättre passa med deras egna googles, den yttre formen på hjälmen är gjord för att bandet på brillorna ska sitta stabilt och man har även valt att ha en planare yta upptill där du kan sätta Go Pro fäste. Även denna modell är bestyckad men den smidiga Fid lock stängningen.  Med sin nätta vikt på ca 1200g och ett pris på 3499:- känns detta som ett riktigt hett alternativ inför vintern.

SINISTER X6!

För er som varit engagerad i skoterindustrin några år lär inte ha missat 509´s Sinister serie, en google som finns i ett stort utbud med olika färger och linser. X6 modellen har större synfällt än sin föregångare och en ”super anti-fog” lins , med hjälp av deras FLLS system ska det gå att byta lins på ett ögonblick. Specen ser lovande ut och beroende på lins och utförande hittar du dessa brillor från 1000:- och uppåt. Kommer bli riktigt intressant och se hur dom stoppar under vinters utmanande dagar.

AVIATOR IGNITE S1 GOGGLE

Här har vi en av marknadens mest avancerade googles. Med eluppvärm lins och en inbyggd fläkt kan vi tänka oss att saken borde vara biff. 509 nöjde sig inte där utan har också fuktstyrt fläkten och i autoläge kan batteriet hålla upp till 6 tim aktiv körning, vid det laget är nog dom flesta trötta. Om inte annat är då undertecknad det. Man har även till denna vinter bytt plats på batteriet till vänster sida för att det ska vara lättare att komma åt reglagen under färd. De här brillorna ser verkligen grymma ut och det gör också prislappen, de blir dina för ca 3900:- och är helt klart en google i övre premiumklassen. Det kommer bli väldigt spännande och intressant att se hur de klarar vinterns utmaningar!

FREERIDE GLOVE

När man kör tekniskt friåkning ställs höga krav på handskarna, de får inte vara klumpiga men heller inte för kalla. Här har vi en handske som sitter bra på handen med sina lätt förböjda fingrar, de känns smidiga och den skinförstärkta insidan känns greppvänlig. Med hjälp av Thinsulatefodret ska händer hålla en bra temperatur, 40g på insidan och 70g på ryggen. Handsken är gjord i softshell som har stretchförmåga, det bidrar till den smidiga känslan. Om dessa handskar är vattentäta som det beskrivs får vintern utvisa, vi vet handskar lever ett tufft liv och dessa kommer helt klart sättas på prov. Du får ett par för ca 900kr

BACKCOUNTRY GLOVE

Backcountry handsken är till skillnad från Freeride en hög handske som fått lite mer isolering, 200g på rygg och 100g insida. Det här gör inte att dessa handskar känns klumpiga utan snarare kommer de att var ett hett alternativ de svalare dagarna. Insidan av handsken är i skin och handflatorna förstärkta på utsatta ställen, högst upp mot handleden går det att dra åt för att få ett snölås. Med tanke på vart vi bor kommer nog dessa handskar användas stora delar av säsongen och även dessa kommer få sig en rejäl prövning under kommande vinter. Prislappen då? Ca 1100kr 

RAID SINGL BOA BOOT

Till vinter 2022 har RAID blivit uppdaterad och här ser vi den med enkel BOA, nya gångar och den senaste H4 rullen för att få skon att sitta efter ditt önskemål. Årets modell är även något styvare än sin föregångare vilket vi tycker låter bra. Det är fortfarande 600g Thinsulate så du kommer kunna ha dessa de svalare dagarna, sulan har ett bra grepp och ser riktigt slitstark ut. Designen känns genomtänk och skon är förstärkt på utsatta ställen, med andra ord borde detta vara ett bra alternativ? Med enkel BOA landar prislappen på ca 2800kr, om dom håller måttet återstår att se.

VELO RAID 

Velo Raid är en crossover boat som tagit inspiration från både cross och skotervärlden, med 200g Thinsulate isolering ska det gå att hålla lite värme även de krispigare dagarna. Stabiliteten och smidighet känns inspirerad från crossindustrin vilket gör dessa skor till ett mycket intressant alternativ såväl för den som kör snowbike som skoter. Under skon sitter en slitstark sula med bra fäste för att klara de elaka fotstegen som många skotrar har. Det ska bli intressant att nypa fast foten med de tre spännen skorna har och ta sig an nya utmaningar kommande vinter. Prislappen slutar på ca 3200kr

Det var de produkter vi ska testa i denna artikel, plaggen kommer att få hänga med på otaliga äventyr den kommande säsongen. Se till att hänga med under vintern för att se hur dessa produkter från 509 klarar sig.

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att produkterna låter intressanta så finner ni mer information hos våra samarbetspartners:

SLEDSTORE

MODSHOP

SLÄPINTHEFACE

509

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen