Kontakta oss

Nyheter

JOHAN DIDRIKSSON – DIRECTOR, INTERNATIONAL SNOW POLARIS

Johan Didriksson som varit Europas produktchef för Polaris snöskotrar tar nu nästa steg i karriären. Johan har via sin roll som produktchef för Europa stått bakom flera storsäljare för den nordiska marknaden såsom framtagningen av maskiner som Polaris Titan och Polaris Nordic Pro. Med sin nya roll som Director international Snow blir Johan den första svensk att sitta i ledningsgruppen för Polaris snöskotrar. Nu tar vi pulsen på Johan, häng med!

Vad innebär detta för dig Johan?

Rollen innebär bland annat att överse produktmarknad samt försäljning av och på samtliga internationella marknader utanför Nordamerika för produkter inom Polaris Snow.
 
Ansvarsområdena blir bland annat:
Långsiktiga produkt- och affärsplaner för snöskoter, Timbersled samt PG&A (delar, kläder och tillbehör) Identifiera marknadsmöjligheter i länder som Japan, Kina, Nya Zeeland, Indien, Chile, Argentina med flera. Sätta sälj- och lönsamhetsmål tillsammans med olika marknaders ansvariga ledare och dess teams. Överse leveransplanering av internationella leveranser. Koordinera produktlanseringar mellan US Snow Team´s produkt- och marknadsfunktioner och lokala marknader samt representera Polaris Snow vid t ex event och mässor.

Johan Didriksson, Pat Adrian: Produktchef, Trail/CrossOver/Utility, Jyrki Tikkanen: Country Manager Finland

Vad innebär det för oss kunder?

Kanske de tydligaste är 5 års garanti, något vi jobbat fram för Norden under en längre tid som till slut blev realitet. Vidare har vi lyssnat på serviceintervaller, något som justerats och vi har informerat våra ÅF om under senaste dagarnas konferens. Ett enklare exempel är gripper-skidorna samt QS3 dämparna som önskats av ÅF/kunder som nu sitter standard på utvalda modeller.

Ser man på potentiell tillväxt så är International viktigt för Polaris Snow, där nordiska marknaden sammantaget är störst utanför Nordamerika. Kunskapen och behovet från de nordiska kunderna kommer vara viktig framöver och det kommer synas i produkterna samt i dess tillbehör. Vidare har vi ju lite andra krav på emission samt att brukandet är till viss del annorlunda från den nordamerikanska marknaden. Sedan en tid tillbaka bedriver vi både test- samt utvecklingsarbete på vår sida Atlanten, detta ser vi redan i 2023 års modeller och att det börjar ge resultat. I år har vi genomfört en hel del validering- samt tester på kommande modeller för att bättre säkerställa kvaliteten när väl modellerna lanseras.

Sen är det klart att alla röster från kunder, återförsäljare och internationella distributörer och dotterbolag går direkt in i produktgruppen via min roll på potentiella behov av modeller, specifikationer samt tankar kring eftermarknadstillbehör med mera. Vi har under våra återförsäljarmöten sista veckorna även haft besök av nyckelpersoner från USA som lyssnar av våra behov. Jag kan även släppa en liten cliff-hanger om att vi kommer få besök av 2 st mycket kända atleter från USA på ett av våra kund-event i vår som ser framemot att träffa åkare från våra marknader.

Johan Didriksson, Pat Adrian: Produktchef, Trail/CrossOver/Utility, Jyrki Tikkanen: Country Manager Finland

Sammanfattningsvis:

Vi ser fram emot att Johan Didriksson fortsätter sin expansiva resa på Polaris och jobbar än hårdare för oss kunder på den nordiska marknaden, för att få fram mer och fler produkter som passar oss i Sverige och Norge. Johan behåller även rollen som Product Director ORV Nordics. Han rapporterar direkt till Truls Tvete, Managing Director Northern Europe, samt delat till Jenny Nack, Vice President Snow

Läs fler Nyheter

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen