Kontakta oss

Nyheter

SVEDEA DELAR UT 250.000KR TILL 6 SKOTERKLUBBAR

Landets skoterklubbar gör enorma insatser för Sveriges skoterliv. Förutom att underhålla alla fina skoterleder ansvarar de för rastplatser, värmestugor, vindskydd och allt annat som förhöjer upplevelsen för alla som älskar att köra snöskoter.

– Vi upphör aldrig att imponeras över de insatser klubbarna gör för alla oss som kör skoter. Klubbmedlemmarna lägger ner tiotusentals timmar varje år för att resten av skoterkollektivet ska få njuta av körningen och upplevelserna som hör till. Med Skoterfonden vill vi uppmuntra den passion klubbarna visar, säger Andreas Stormfjäll, affärsansvarig för snöskoter på Svedea.

Årets mottagare av Skoterfondens projektbidrag

Nästan 140 skoterklubbar sökte projektbidrag, vilket är nytt rekord. Bland många välmotiverade ansökningar valde Svedeas jury ut följande sex klubbar som får dela på 250 000 kronor:

  • Klövsjö Snöskoterklubb tilldelas bidrag för att bygga två broar samt staka om cirka en mil skoterled med märken, ledkryss och skyltar.
  • Lingheds Skoterklubb tilldelas bidrag för att uppföra en raststuga och vindskydd vid en av klubbens mest välbesökta mötesplatser längs dess skoterledssystem.
  • Muoniodalens Skoterförening tilldelas bidrag för inköp av en ny skotersladd för att kunna upprätthålla ledskötseln i den nystartade skoterklubben.
  • Vemdalens Snöskoterklubb tilldelas bidrag för att uppföra en ny led som ska förenkla underhållet och förbättra säkerheten.
  • Vidsels Skoterklubb tilldelas bidrag för att uppföra en efterlängtad grillkåta och en eldstad längs klubbens skoterledssystem.
  • Åsele Skoterklubb tilldelas bidrag för att bygga en drygt tolv meter lång bro över ett vattendrag som ska förbättra säkerheten vid överfart.


– Först och främst vill vi gratulera årets mottagarklubbar! Vi ser fram mot att följa arbetet med att genomföra sina projekt. Om möjligt hade vi gärna delat ut bidrag till fler, men det kommer nya möjligheter att söka. Stort tack till alla som sökt, säger Andreas Stormfjäll.

Fakta om Skoterfonden

Skoterfonden instiftades av Svedea 2012 för att stötta landets skoterklubbar i deras arbete med att underhålla leder, bygga värmestugor och utveckla säkerheten för alla som älskar skoteråkning. Fonden omfattar totalt 1 miljon kronor fördelat på 750 000 kronor till

Läs mer om Skoterfonden

Läs fler NYHETER

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen