Kontakta oss

Produkter

TEKVERK – SNÖSKOTERKÄLKEN SOM TAR SKOTERSVERIGE MED STORM

Det här är storyn om Jonah som inte hittade pack kälken han själv ville använda för familjeturerna på snöskotern. Han började då rita på sin egna kälke som resulterade i Tekverk kälken som nu 3 år och 4 prototyper senare är vad vi vågar säga Sveriges förmodligen bästa pack kälke till snöskoter.

Jonah är född och uppvuxen i det lilla samhället Vilhelmina men bor numera med sin fru och barn i Dorotea som ligger i sydspetsen av Västerbotten. Uppvuxen i skogen med snöskoteråkningen som en del av vinterns vardagar har Jonah alltid tyckt det varit kul med att bygga sina egna produkter just för specifika önskemål.

När vi på Sledtrax träffar han i verkstaden är det full huggning (eller snarare svetsning) många av vinterns produkter ska hinna ut till återförsäljarna innan säsongen dra igång på riktigt. Förutom Tekverk kälken tillverkar Jonah även eldkorgar och grillstäder med olika motiv och storlekar.

Hur kom du på tanken att bygga en egen skoterkälke?

Jag var på jakt efter en egen snöskoterkälke för familjen och tittade överallt bland tillverkare runt om i Sverige som skulle passa mina önskemål, men jag hittade ingen som tilltalade mig. Då bestämde jag mig för att bygga en egen då jag har stor erfarenhet och nästan dagligen ritar i 3d, kör CNC maskiner, skärmaskiner, kapar och svetsar.

Då låter det som dina önskemål var väldigt höga?

Nej, egentligen inte, jag ville ha en välkonstruerad, välbyggd och stabil kälke med bra design och smarta förvaringslösningar. När jag inte fann någon som passa in i det så bestämde jag mig för att bygga min egna. Första version av kälken jag ritade i 3D programmet var mer av ett utseende på kälken som tilltalade mig. Version 2 som jag ritade lämnade faktiskt aldrig ritprogrammet då jag hittade brister i konstruktionen. Version 3 var egentligen första kälken jag tillverkade och som jag själv kört på test under några år. Version 4 som vi tillverkar nu är slutprodukten som vi säljer till våra kunder och som vi fått sådan positiv respons för.

Vad tror du gör din kälke så populär i Skotersverige?

Jag tror många tänker precis som jag när det kommer till skoteråkningen. Man vill dra något bakom skotern som både har funktion och design. En kälke där man får plats med all utrustning för skoterturen, något som håller i många herrans år och något som går stabilt även när man kör lite snabbare än 30-40 km/h. Perfekt för medelålders män som har svårt att växa upp säger Jonah och skrattar till.

Vi på Sledtrax har använt denna kälke under föregående säsong och vi kan inte annat än att hålla med om att det är en välkonstruerad och stabil kälke. Undertecknad körde själv upp till fjällstugan under påskveckan med alldeles för mycket övervikt  för att testa gränsen och det gick helt klart utan problem även om dämpningen av kälken stod i botten hela tiden. Insåg sedan att dämpningen är justerbar i tre steg så vred upp justeringen och då fungerade det galant. Även på nervägen med tom kälke där det gick alldeles för fort låg kälken bakom Tundran som ett strykjärn.

Sedan har kälken använts vid ett 10 tal tillfällen när vi varit på sjön och pimplat samt byggt snökojor i vårsolen. Har aldrig haft ett problem med kälken och får alltid med mig alla saker för utflykten. Även räckes konstruktionen ovanför boxarna är perfekt för att få med sig renfällen eller sittunderlagen.

Hur sin dina framtidsplaner ut med firman? Kommer det nya produkter framöver?

Precis som för alla andra har nu har råvarupriserna gått upp en del så vi gör en sak i taget och försöker göra det så bra som möjligt. Vi har en del kul produkter i pipen men till i år fokuserar vi helhjärtat på att få ut så många skoterkälkar som möjligt till våra kunder och återförsäljare. Därefter ska vi satsa på serie produktion av kälkarna och bygga upp vår nya 600kvm stora verkstad.

Tack för intervjun Jonah, och för er som är intresserade av Tekverk packkälke så finns den i dagsläget hos nedanstående handlare:

Camp Gauto

Auto-Blå

Nothbike

Sollefteå Service Center

Appelvist Motorfirma

Läs mer om TEKVERK

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen