Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN DEL 4

Minusgraderna har legat stadigt ett bra tag, isen på sjön börjar närma sig halvmetern. I samma veva har även årets uppsättning av kläder sakta börjat anlända. Men det som inte undgått någon nu är den pågående pandemin, och fortfarande strular det till leveranser som drar ut på tiden. I år kommer undertecknad att åka i både en uppsättning FXR och en från 509. Let it snow! 

509 Allied monosuit 

Den här dressen har funnits ett tag på marknaden och vi kommer i år lägga den under lupp för att syna den i vått och torrt. Dressen känns lätt och har en andningsförmåga om 10000 g/m2. Den skall även ha ett vattenmotstånd på 10000 mm vattenpelare. Overallen är utrustad med ventilationsfickor för att enkelt kunna vädra ut varm luft vid aktiv körning. Utan den möjligheten blir det lätt för varmt vid aktiv körning, trots att det är skalkläder. Allied har justerbara hängslen för en god komfort. Priset på detta plagg hamnar kring 6000 kronor och lägger den i mellansegmentet. Vi kommer att hårdtesta den i tuffa förhållanden och tror den kommer hålla oss torr under vinterns upptåg, det är i alla fall vad vi förväntar oss.

Kingpin ignite Heated goggles

509 har ett gott rykte om sina eluppvärmda glasögon. Kingpin ignite är inget undantag. Dessa har funnits ett tag nu på marknaden och visat sig vara en riktig hit! Batteritiden skall enligt utsago vara upp till fem timmar. Första läget då man startar glasögonen är de igång 120 sekunder. Trycker man en gång till är uppvärmningen igång tills det att batteriet tar slut. Det borde räcka med råge. För fem timmar med aktiv körning i lössnö gör även den mest vältränade trött. Glasögonen har justerbart band med silicon för att passa alla typer av hjälmar.Trots att man har en värmeslinga i linsen skall det inte påverka synfältet nämnvärt. Foamet runt ramen är belagt med microfleece närmast ansiktet för optimal komfort. Priset på dessa hamnar kring 2000 kronor.

509 Raid dubbelboa skotersko

Raid bubbelboa skotersko har till i år blivit uppdaterad med det förbättrade och senaste boa-systemet. Framtill har man monterat en H4 rulle och på sidan M3V2 rulle. Det nya systemet skall minska friktionen i vajrarna och på så vis gå både lättare med minskad friktion och på så vi dra åt skon jämnare än tidigare. Komforten i skon skall alltså ha förbättrats med jämnare fördelning av åtdragningen.  Skon är även utrustad med 600 gram thinsulate för att hålla foten varm. Yttersulan är utrustad med ruggad kolfiberförstärkning för att göra skon hållbarare, och sist men inte minst så har skon ett 5tech membran för att hålla fötterna torra. Allt detta i en salig kombination borgar för en stabil sko som skall hålla fötter varma och torra. Om så är fallet får vintern avgöra, vi  tvivlar i alla fall inte på det. Skoterskorna blir dina för ca 3000 kronor.

509 Altitude 2.0

509:s Altitude 2.0 är andra generationen altitude, som namnet avslöjar. Den är väldigt lik den första generationen. Men dyker man djupare så hittar man en hel del förbättringar lite här och var. Man har bland annat anpassat hjälmen för att den skall ha bättre passform för 509:s glasögon. Även den yttre formen är förbättrad så att glasögonbandet skall sitta bättre. 509 Altitude 2.0 kommer med en löstagbar breathbox, ett skydd mot kyla för trevligare komfort vid kallare åkning. Den styr även bort varm ånga från glasögonen. Ett snabbfäste för att snabbt få av och på sig Altitude 2.0 är heller ingen dum sak. Vikten på hjälmen är 1200 gram och prislappen runt 3500 kronor. Det ska bli intressant att testa denna under olika förhållanden.

FXR Boost Fx jacka och Renegade lite bib.

Boostjackan är ett intressant plagg som innehåller det uppdaterade F.A.S.T-systemet 3.0 med utökad flytförmåga. Ett ypperligt plagg att använda på sjöar och vattendrag. Isen är ofta förrädisk både tidig vinter som vår. Om olyckan skulle vara framme så har plagget en flytförmåga på två timmar, man kan helt enkelt  aldrig bli för säker.  FXR Boost Fx tillhör premiumsegmentet från FXR och har en vattenpelare på 10000 mm samt en andningsförmåga på 8000 g/m2. Prislappen är ca 4000 kronor.

Renegade lite bib är en skalbyxa för aktiv körning. Med snö- och fuktresistent FXR dry vent tillsammans med ett hållbart omni-stretch nylonskal. Det i samverkan borgar för en torr och trevlig upplevelse vid aktiv skoterkörning. Andningsförmågan i byxorna är 8000 g/m2 tillsammans med en vattenpelare på 20000 mm. Byxorna har nedfällbar och justerbar fåll och längdjustering på bakbenen. Priset ligger på ca 4000 kronor.

FXR Helium Carbon hjälm

Denna hjälmen har nu funnits i några säsonger och blivit en riktig säljsucce. Den är lätt, extremt lätt. 950 gram väger den in på i storlek medium som undertecknad kommer att testa. En hjälm skall vara välventilerad för aktiv åkning och sitta bra på huvudet. FXR helium carbon har ett stötabsorberande hakskydd i fall olyckan skulle vara framme. Priset på hjälmen är ca 4000 kronor, vi ser fram emot åkning i denna lätta hjälm.

Pilote Goggle

Pilotbrillorna är FXR:s glasögon med endast ett enkelglas. Den stora fördelen med endast ett, är att synfältet blir större. Brillorna har en Anti-fog coating som skall förhindra imma på glasögonen. Skumfoamen består av tre lager. Det yttre är stötdämpande och det innersta skall leda bort fukt. Ramen är förhållandevis mjuk för att passa alla hjälmar och ansikten. Med både läcker design och stort synfält tar vi oss an dessa testbrillor i vinter.

Elevation Dual boa boot

En fodrad och rejäl skotersko från FXR, som skall tåla temperaturer ända ner till minus femtio grader. Fodret är på hela 700 gram. Skon är konstruerad för maximal flexibilitet och för att ge ett så bra skydd som möjligt, samtidigt som den skall vara stabil. Skon kommer vi att hårdtesta och speciellt de kallaste dagarna under januariåkningen.Priset ligger på närmare 5000, så förväntningarna ligger högt på dessa skor.

Transfer short cuff

En läckert designad handske för tuffa tag. Den har 150 gram thinsulatefoder på handryggen och över tummen för att hålla värmen. Membranet är hydrX pro som både andas och skall vara vattentätt. Handsken är tillverkad av slitstark nylon och förstärkt med läder i handflata och tumme. Formen är ganska aggressiv för att få ett så bra grepp om styret som möjligt. Ytterligare vaddering över knogarna skvallrar om användningsområdet, den andas racing. Den blir din för dryga tusenlappen. 

Tenacious Merino tröja och byxa

Detta underställ är till 80% merinoull och 20% polyester. De stora fördelarna med merion är att man inte blir kall när man blir fuktig eller blöt. Det har fortfarande bra värmande egenskaper. Merinoull tar inte åt sig av lukt på samma sätt som ett vanligt underställ. Detta är ett premium ställ där vardera del kostar ca 995 kr styck.

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att produkterna låter intressanta så finner ni mer information hos våra samarbetspartners:

SLEDSTORE

FXR SHOPPEN

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen