Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – SCOTT

Lustigt nog är man sällan nöjd och vill gärna ha mer.. Tiden med takdropp är här och vi närmar oss slutet på denna vinter, i alla fall här hemma. Uppe i fjällen har vi förhoppningsvis många veckor kvar att njuta av våren. Ännu en vinter går mot sitt slut och under denna har jag kört i kläder från Scott. Säsongen har bjudit på extremväder, i januari hade vi drygt 40 minusgrader och nu i april har vi fått köra i hällregn och plusgrader. Inget av dessa väder är väl något som hör till vanligheterna men det var kul att testa! Min summering av kläderna från Scott kommer här!

Scott W Jacket Flex Dryo

Jag har kört med Scott W Jacket Snow Flex Dryo som enligt de tekniska specifikationerna lovade vara en optimal balans mellan vattentäthet och andningsförmåga. Jackan är rymlig och det fungerar bra att klä sig i flera lager under den för de dagar då det är riktigt kallt. Det mest intressanta var att testa jackan utomhus i regn och plusgrader under en skotertur, något som jackan klarade helt utan att vatten trängde igen. Det var verkligen över all förväntan! De vattentäta dragkedjor och förseglade sömmar höll verkligen vad de lovade. Jackan i färgen dammvit har många ljusare partier som har klarat sig genom matlagning och uteliv utan större fläckar, vilket jag inte trodde i början av säsongen. Jag har uppskattat att det finns många praktiska fickor och en av dem är utrustad med putsduk som kommit väl till pass när glasögon eller för all del kameralinsen behöver en puts. 

+ Lätt och bra rörlighet 

+ Står emot vatten under längre perioder utan problem

+ Fickor bra förvaringsmöjligheter.

+ Putsduk i vänster bröstficka

Scott Pants W Snow Flex Dryo 

Byxorna har varit väldigt bekväma och har även de fått hänga med i samma väderförhållande som jackan. Byxorna har flera justeringsmöjligheter, inklusive justerbart midjeband och benslut för en personlig passform. Detta har gjort att det är möjligt att reglera spänningen beroende på hur mycket kläder som behövs under. Jag har uppskattat den generösa lösningen med knappar och dragkedja som finns för att slippa ta av sig byxorna när ett besök på damernas behöver uträttas. Snow-gaiter-funktionen förhindrar att snön tränger in, vattentäta dragkedjor och förseglade sömmar ökar väderskyddet, de funktionerna har inte gjort mig besviken. Byxorna har praktiska och rymliga fickor med dragkedja för säker förvaring av små tillbehör. Jag har uppskattat att byxorna är höga fram med en ficka för de varmare dagar då jackan får åka av.

+ smart och snygg design

+ detaljer som gör byxorna väldigt användarvänliga

Scott Prospect Snow Cross Goggle

På så gott som alla mina turer har dessa hängt med. Jag har upplevt dem som väldigt mångsidiga. Oavsett om det varit bra eller dåligt väder så har jag upplevt att ljuset varit väldigt behagligt i linsen. På beskrivning lovar dessa goggles att de skulle erbjuda en överlägsen sikt och skydd i olika väderförhållanden, jag kan som sagt bara hålla med! Som plus i kanten sitter de väldigt behagligt över ansiktet och har skyddat bra mot vinden. Scott Prospect är behandlade med en NoFog™-behandling som ska motverka imbildning för att alltid ha en bra sikt. Min upplevelse är att detta fungerat utmärkt kombinerat med att de är välventilerade har gjort att jag inte alls har upplevt någon imma, med andra ord så är detta en riktigt bra goggle som jag varmt kan rekommendera.

+ snygga och bekväma

+ prisvärda

-Saknar magnetisk lins?

Scott Cubrick Glove

Handskarna som har kompletterat min outfit är tillverkade med ett högkvalitativt material och erbjuder både vattentäthet och andningsförmåga för att hålla händerna torra och bekväma. De har varit väldigt bekväma och har en ergonomisk passform. Det går att  justera handledsremmen för att få en ännu bättre passform. Scott Cubrick Glove har en slitstark konstruktion för att motstå påfrestningar och känns förstärkta på precis rätt ställe. Jag tycker att de har en ny och snygg design med mycket bra grepp. Jag är som jag skrev tidigare något frusen av mig och har upplevt att handskarna varit mycket bra för just att köra skoter med. De ger ett bra grepp och känsla när man kör. Då vi stannat och gjort mat och jag varit mer stilla har jag upplevt handskarna något kalla. 

+ Sköna och bra grepp

+ Snygg och smart design

+ Tunnare undertill vilket ger en bra körkänsla.

Acerbis Steel Carbon

Som grädden på moset har jag i vinter kört med en hjälm från Acerbis. Detta är en hjälm som erbjuder en överlägsen komfort och dess funktioner inkluderar ett skal som är kompatibelt med nackstöd och en soft-touch-interiör för effektiv fukttransport. Min upplevelse är att hjälmen sitter väldigt bra och känns lätt, detta tack vare att den har ett yttre skal tillverkat av kolfiber. Hjälmen har en vikt på cirka 1000 g plus/minus 50g i storlek (M) och är ECE 22-06-cerifierad. Med dubbla yttre och inre skal uppfyller den höga säkerhetsstandarder, vilket jag tycker känns extra viktigt. Bortsett från det rent tekniska så är hjälmen en färgklick i spåret som syns bra!

+ Lätt men kompromissar inte på skyddet

+ Sitter stabilt och tajt

Detta är den utrustning som jag haft på säsongens skoterturer och som gjort upplevelsen lite bättre än vanligt. Bra kläder är ingen klyscha, det gör inte bara barnen nöjdare utan är även ett framgångskoncept för oss vuxna för en lyckad dag ute! Tack för att ni hänger med oss på Sledtrax – passa på och ta vara på tiden vi har kvar av säsongen! 

To be continued…

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

SCOTT SPORTS

SIXTEN NILLSON WEBSHOP

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen