Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 1 FXR

I en rasande takt går vinter mot sitt slut och våren är här med besked, vi har hunnit med massa roliga kördagar som bjudit både på svett och tårar. Det innebär även att vi fått sätta årets plagg på prov under olika förhållanden vilket är bra ur ett användarperspektiv. Nog sagt om detta, det har blivit dags att sy ihop säcken och ger er årets första utvärdering av klädguiden!

Helium Lite Mono

Det här var monosuiten har fått sig lite uppdateringar till denna säsong. Vi hittade det nya M-Series omni-stretchmaterialet för att smidigheten skulle vara där, skalet blev HydrX Pro som håller vätan ute. Hur tycker vi denna onepice har varit då? Blotta synen skapar ett habegär då den är grymt snygg och rörligheten är på plats. Ventilationen har vi haft stor användning av de varmare dagarna och små finesser som en integrerad goggelduk i bröstfickan har helt klart uppskattats. Den har stått bra emot vinterns grenverk och i överlag är vi riktigt nöjd. Det enda vi kan känna är att plagget upplevs en aningen tungt och framförallt efter en hel dags körning då man inte lyckats ventilera ut fukten innanför skalet.

+Rörlighet

+Ventilation

+Torkduk i bröstfickan

-Upplevs lite tung

Helium X Jacket & Pro X Byxa

Helium X jackan är ett bra plagg för hela säsongen då du lätt tar ut innerfodret när det börjar vara varmare ute. Med fodret på plats är den riktigt bekväm att göra längre ledturer med även då det är svalare. Plagget känns välgjort och håller både vind och vatten ute, dessutom står den emot slitage från kvistar och grenar bra också.  Under de varmare dagarna har ventilationen hjälp till att hålla tempen nere. Överlag en flexibel och bra jacka.

+Löstagbart innerfoder

+Ventilation

+Fickor 

Pro X byxan var vi nyfiken på redan förra vintern, det här är en krallig skalbyxa som har klarat både arga grenverk och fotsteg under vintern utan någon större påverkan. Den känns välgjord och kommer nog hålla flera säsonger till då förstärkningarna är på rätta ställen. Tillsammans med Helium X Jackan har du en bra kombo som du klarar hela säsongen med. Det enda vi skulle vilja justera är att ha något vidare knän, när du kör med knäskydd blir det en aning trångt.

+Slitstarka 

+Snölås

+Hög midja

-Tajta knän

Helium Carbon Hjälm

Den här är en storsäljare från FXR och vi förstår varför, en lätt och smidig hjälm som dessutom är riktigt snygg. Den har bra ventilation och en passform som passar undertecknad grymt bra och är riktigt skön. Det är heller inte några problem att få plats med olika goggles i hjälmen. Nu har vi dock inte hunnit köra med den under de kallaste dagarna då pandemin satt käppar i hjulet för leveranser under denna vinter. 

+Passform

+Vikten

+Utseende

Helium Prime hjälm

Lillebror till Helium Carbon, en hjälm som känns riktigt prisvärd då den väger in på endast 1050g och kostar just under 3 000:- . Utseendet är svårt att klaga på och denna hjälm ihop med de blåvita Pilot goggles var verkligen som handen i handsken. Passformen är bra och likaså ventilationen, vi har under den korta tiden vi kört den inte hittat något negativ att nämna. Kort och gott ett bra köp.

+Pris 

+Vikt 

+Passform 

Maverik E-goggle

Det var med iver vi fick testa dessa gogglar, batteriet sitter i en förpackning på bandet men är inget du tänker på. Bara trycka på knappen då imman börjar komma och visst fungerar det. Vi har hunnit testa dessa då tempen innanför hjälmen varit påtagligt hög och de gör verkligen susen. Det här är en bra lösning och ett smidigt alternativ till eluppvärmda gogglar.  Det enda vi hade kunnat tänka oss är ett större synfält då de känns lite tajt om man jämför med deras andra gogglar, vem vet de kanske är annars till nästa vinter.

+Funktion

+Helhet

-Upplevs lite tajta

Pilot Goggle 

Brillorna som med enkelglas ger ett bredare synfält, med FXR´s coating ska de kunna hålla imman borta. Det funkar förvånansvärt bra men kan av naturliga anledningar inte jämföras med E-gogglarna. Passformen är dock på plats och synfältet är bra, med foamen mot ansiktet sitter dom riktigt bra. Det följer även med ett par klarglas som passar tidigare under säsongen då dagsljuset inte är med oss. Helhetsintrycket är bra och dom är dessutom snygga.

+Passform 

+ Design

+Dubbla linser

Helium Pro Boa Boot

Det här en sko som börjar vara väl beprövad vid det här laget, du hittar dom på crossbanan och även hos friåkarna. Det är en styv sko som tål tuffa tag, med dubbel boa får du den att sitta tajt mot foten. Den kralliga sulan stoppar bra emot de vassa fotstegen och ger ett bra fäste, vi har trivts i skon under denna säsong och den ger det stöd du behöver för varierad körning. Vissa dagar har vi varit lite fuktig när vi kommit tillbaka men det beror nog på vår egen fotsvett som inte går att bli av med. De fungerar jättebra under större delen av vintern, de riktigt varma dagarna under våren blir nog lite utmanade då skon är ganska varm.

+Stabila

+Sköna

+Sulan

-För varma under sen svängarna

Dual Boa Boot

Nykomlingen inför denna säsong, en stabil sko som är väl isolerad. Den sitter bra på foten och med hjälp av dubbelboa kan du nypa fast foten bra och få stöd. Den är inte lika styv som Helium Pro skon men ger ett bra stöd. Det här är en sko vi har valt under de kallaste dagarna och vi kan säga att man behöver då inte frysa. Sulan har ett bra grepp och står emot fotstegen bra, och öglan som är upp mot vaden har uppskattats när man tar på skon. De upplevs lite tyngre men det är inte konstigt med tanke hur väl isolerade dessa dojjor, ett bra alternativ om man fryser lätt.

+Stabila 

+Bekväm

+Öglan vid vaden

-Lite väl varma?

Transfer pro-tec glove

En handske som satts på prov denna säsong och hållit måttet bra. De är bekväma på handen och även när handske blir fuktig sitter fodret på plats. De stoppar väta bra men har det väl blivit blöta är det svår att få dom torra igen, andningsförmågan kunde vara bättre. Silikonflärpen på pekfingret har fungerat bra att få gogglarna rena när det isbarkar eller när det regnar. Ett bra handskalternativ     

+Bekväma

+Slitstarka 

+Silikonflärpen (vindrutetorkare)

-Andningsförmåga

Helium Glove

En bekväm handske som sitter riktigt bra på handen, har klarat vinterns påfrestningar bra och är fortfarande i gott skick. Inte fullt lika varm som Transfer handsken men med handtagsvärmare klarar du relativt svala dagar i dessa. Silikonmönstret i handflatan är en bra tanke och ger extra grepp de första turerna, tyvärr nöts det bort ganska fort. Överlag en riktigt bra handske.

+Passform

+Smidiga

+Silikonflärpen (vindrutetorkare)

-Silikonmönstrets livslängd i handflatan

Merino Tenacious

Det här är ett underställ som vi verkligen kan rekommendera, med känsla i premiumklass är det riktigt bekvämt. Trotts floder av svett torkar det upp snabbt och tar inte åt sig lukt på samma sätt då det är gjort av 80% merinoull. Efter en första tvätt blir passformen dessutom riktigt bra.

+Funktion

+Bekvämt

+Luktar inte illa

-Priset

Endiver Hybrid

Det här understället är en aning billigare då det är 20% merinoull och 80% polyester. Ett bekvämt underställ som funkar bra, har inte samma passform Tenacios men det gör helt klart sitt jobb. Torktiden blir lite längre men är helt klart konkurrenskraftigt alternativ. 

+Funktion

+Utseende

Mellan dessa två underställ skulle jag nog lägga ner en extra slant för att köpa Merino Tenacios då det helt klart är topp of the line.

Nu är säsongens första utvärdering klar men vi kan lova att dessa produkter kommer användas flitigt så länge det finns snö i fjällen. Vi hoppas att vintern tar ett nytt krafttag för att ge oss en lång vår med massa adrenalinfyllda dagar! 

Sakerna finns att köpa hos:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Läs fler KLÄDGUIDER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen