Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING – 509

Nu har snart denna vinter gått och vi har fått en bra uppfattning om hur årets produkter från 509 har pallat trycket. De har fått utstå allt från kräksnö i nollgradig temperatur till -25 och bröstdjupt puder, granar har brottats med och fotstegen har klöst längs bensidorna. Ja som ni förstår har de verkligen fått bekänna färg, nu ska vi knyta ihop 509´s säck!

Ether Mono suit!

Till den här säsongen lanserade man från 509´s sida en monosuit i premiumsegmentet, Ether. Ett plagg som har de rätta elementen för att bli ett potent alternativ för varje backcountryåkare. Hur har den klarat vintern är då frågan, vi måste börja med att säga hur bekvämt detta plagg är. Lätt och följsamt på kroppen, har gott om fickor och bra ventilation. Den känns väldigt smidig och är använd både när vi kört skoter och varit i skidbacken. En del av smidigheten är att tyget är något tunnare än deras övriga ytterplagg, detta ger en bra känsla men det innebär även att det är lättare att skada plagget. Är man som undertecknad och stökar mycket i granskogen och kramas med en och annan gren, ja då kommer denna monosuit att slitas lite hårdare än deras kraftigare plagg. Men känslan i plagget och funktionen finns det inget att klaga på, den har hållit oss torr och glad hela vintern!

+Smidighet

+Passform

+ Ventilation/Andningsförmåga

-Något tunt tyg 

Evolve Jacket och Bib

Förutom Ether monosuite har vi under den gångna säsongen haft det tvådelade Evolve stället. Det har 509´s egna membran 5TECH och räknas som ett skalställ, tyget är av kraftigare modell men trotts det så är båda plaggen väldigt följsamma. Även fast det inte har samma vattenpelare som vår monosuite har stället hållit oss torra. Undertecknad har haft detta ställ vi flertalet dagar med stökig skogsåkning utan att gjort en skråma det. Ventilationmöjligheterna uppskattas på våren då det annars kan bli fuktigt inifrån. Det vi önskar skulle ändras på denna serie är ärmsluten, de upplevs tajta och har för liten justeringsmån mot handskarna. 

+Hållbarhet

+Ventilation 

-Ärmslut    

 ALTITUDE 2.0 Helmet

509´s storsäljare som till denna säsong hade fått sig flera uppdateringar, vi hade högt ställda förväntningar och kan inte påstå att vi blivit missnöjd. Med bra passform och fidlock magnetspänne känns den lätt att ta på och av från huvudet. 509´s egna googlar sitter som handen i handsken på hjälmen och ventilationen har fungerat bra med ett fint flöde. Det här är helt klart ett prisvärt alternativ från 509.

+Passform

+Ventilation

+Fidlock

-Vikt?  

ALTITUDE 2.0 CARBON FIBER 3K HI-FLOW HELMET

Med tanke på vår recension av lillebror ALTITUDE 2.0 kommer det inte som någon förvåning att vi är galet nöjda med denna kruka! Bra passform och väldigt tilltalande ventilation, under vintern har vi utsatt oss för massa teknisk körning där svetten lackar. Den här hjälmen har hjälpt oss att hålla huvudet kallt och nacken pigg då den väger in på endast 1050g. Fidlocken är en funktion som verkligen har uppskattas, att den kommer med en hjälmväska höjer premiumkänslan. Helt enkelt en grymt bra hjälm från 509!

+Ventilation

+Fidlock

+Vikt

-Pris?

SINISTER X6 SHIFTER

Den första SINSTER serien lanserades för 12 år sedan, mycket har hänt och utvecklingen har bara gått åt ett håll. Det här är en google som sitter mycket bra tillsammans 509´s hjälmar, den silikonbelagda innersidan på bandet gör att de sitter kvar på plats. Linsen är en photochromatic clera blue tint, när det är mörk ute eller rättare sagt dåligt ljus är linsen klar. När det är sol eller bara väldigt ljusa dagar blir linsen blåtonad för att du som förare ska se bättre, en grymt bra funktion som vi har uppskattat under säsongen. Vid en längre fastkörning klarar inte X6 att hålla borta imman men den får helt klart godkänt med tanke på att det inte är en batterigoogle!

+Bra passform i egna hjälmar

+Photochromatic funktionen

+Kvalitetskänslan 

AVIATOR 2.0 S1 IGNITE

509 har genom åren haft en gedigen kollektion av googlar, dessa är dock det absolut bästa vi testat från dem. Problemen med imma är som bortblåst! Med hjälp av uppvärmda linser och en fläkt inbyggd i ramen är detta problem eliminerat vill vi påstå. Batteritiden är dessutom bra och du klarar dig under en dags körning, att det sedan är magnetiska linser blir kronan på verket då du snabbt tar lös den trotts batteridrift. En annan smart sak är att batteripacket nu sitter på vänster sida till skillnad mot sin föregångare, detta gör att du enkelt kan sätta på googlarna när du kör. Vi har verkligen använt dessa brillor under den gånga vintern och har svårt att hitta något att anmärka på, man kan alltid önska ett lättare batteripack i framtiden men vem vet vad utvecklingen ger. Hatten av till 509, dessa är en 10 poängare i segmentet eluppvärmda glasögon!

+Håller dig fri från imma

+Passform 

+batteritid

+magnetlinser

-Det kostar med premium

FREERIDE GLOVE

Denna handske är en lätt isolerad modell, mer foder på ryggen och mindre på handflatan. Detta gör att du bibehåller känslan mot styret vilket är avgörande när du kör. 509 har hittat en bra balans där handskarna inte är för kalla men samtidigt inte blir klumpig, den skinförstärkta insidan gör att de klarat av vinterns påfrestningar bra. Deras tålighet mot väta är bra men under de längre och stökigare dagarna blir du blöt. 

+Känslan mot styret

+ Smidighet

+Slitstarka 

-Bättre vattenmotstånd?

BACKCOUNTRY GLOOVE

Denna högre lite mer isolerade handske från 509 känns smidig trotts sin storlek. Förstärkningar på handflatan gör att de har klarat vinterns utmaningar bra, dragskon högst upp på handsken har gjort att vi sluppit få in snö de lösare dagarna. Det här är ett riktigt bra alternativ som hållit oss varm även de svalare dagarna.

+Smidighet

+Slitstarka

+Prisvärda

-Design på justering midja    

RAID SINGEL BOA BOOT

Den här modellen var ny för denna vinter, en smidig och bekväm sko som känns lätt på foten. Singelboan gör ett bra jobb och foten sitter på plats, får dock inte samma justermån som med dubbelboa av uppenbara skäl. Skon har hållit oss varm och torr under den gångna vinter, den har klarat fotstegens slitage över förväntan. Enda vi kan anmärka på är styvheten, den är något mjuk men det är också en av anledningarna till att den blir bekväm.

+Lätta 

+Slittåliga

+Prisvärd

-Något mjuka

VELO RAID 

En stövel som känns lätt, styv och sitter bra på foten. Trotts sitt tunna utseende klarar den med sina 200g thinsulate även dagar kvicksilvret kryper längre ner på termometern. När det gått en bit in på säsongen blir skon dock mjukare och måste då spännas hårdare för att få den tighta känslan, där har vi upplevt att spännena kan vara lite trixiga att justera. Sulan och skon i sin helhet har klarat de elaka fotstegen över förväntan och ser fortfarande fräsch ut.

+Sköna

+Hållbara

+Smidiga

-Justering av spännen

-Tappar sin styvhet längre in på säsongen

Det var den utvärderingen, säsongen har verkligen sprungit iväg men vi kommer inte hänga in dessa kläder än. De sena vårsvängarna till fjälls lockar allt för mycket, följ oss på sociala medier för att ta del av kommande äventyr!

Här kan ni läsa fler KLÄDGUIDER

Tycker ni att produkterna låter intressanta så finner ni mer information hos våra samarbetspartners:

SLEDSTORE

MODSHOP

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen