Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 5

En vinter har snart passerat och likaså en säsong där vi testat kläder från olika tillverkare för att kunna utvärdera vad marknaden har att erbjuda. Nu fortsätter vi med vår klädguide.

Jethwear Alaska jacka och byxa

Jethwear Alaska jacka och byxa

Detta snygga ställ från Jethwear anade vi redan i höst att det kanske kan vara varmt med tanke på namnet Alaska. Under vintern har vi fått svar på den frågan och vi kan konstatera att fodret i kläderna verkligen gör sitt jobb. Det är med andra ord ett bra ställ om man ska åka lite längre turer eller om man inte är den mest aktiva föraren som lätt svettas.

Blir det mycket teknisk och jobbig körning stiger tempen snabbt och det saknas tyvärr ventilation för att släppa ut överskottsvärmen. Kläderna känns väldigt prisvärda med bra kvalitet och passform som passar dom som är lite frusna av sig.

+ Design

+ Pris

+ Varm även på de kallaste dagarna

–  Saknar ventilation

Tobe Macer Jacka och Novo Bib byxa

Tobe Macer Jacka och Novo Bib byxa

Macer jackan som var ny för i år har imponerat på oss genom att inge ett lika gott kvalitetsintryck som de dyrare jackorna från Tobe. Den har hållit vind och vatten ute på ett föredömligt sätt när man alltid har känt sig torr trots påfrestande väder. När det har varit riktigt kallt och man inte har kört så krävande måste man se till att klä på sig då jackan inte har något foder. Nu är det inget konstigt med det utan så fungerar skalkläder, istället får man en otroligt lätt jacka som man känner sig smidig i när man kör. Det är svårt att hitta något dåligt med denna jacka som vi tycker är ett riktigt prisvärt plagg från Tobe!

+ Passform

+ Pris kontra kvalitén

+ Låg vikt

Novo bib byxorna som vi valde att köra tillsammans med jackan kommer också från Tobe. Dessa är dock något dyrare men har en kvalité därefter, kraftiga förstärkningar vid knän, rumpa och vrister där brallorna är som mest utsatta för slitage. Och håller gör dom trots att vi under vintern halkat på vassa fotsteg och annat. Dock lossnade snodden till ett av snölåsen vid första användningen och det var nog något stygn som hamnat fel vid tillverkningen av byxorna, detta åtgärdades dock utan problem från Tobe. Hängslena som sitter på dessa byxor är kanske branschens skönaste då de är justerbara, breda och sitter kvar där dom ska efter en dags körning.

+ Slitstarka

+ Passform, design

+ Hög midja

–  Snölåsen kunde va tightare

Tobe Terminator hjälm

Tobe Terminator hjälm

Tobe´s samarbete med Airoh var ett lyckat drag, en grymt lätt hjälm med snygg design och bra kvalitét. Under vintern har vi testat den i olika väderförhållanden och den passar bättre i vårt tycke när det inte är dom kallaste dagarna på året. Hjälmen är trots allt utvecklad för motocross där man vill ha så god ventilation som möjligt, och den fungerar även utmärkt för den aktiva skoterföraren som blir väldigt varm. Passformen är riktigt bra och tillsammans med den låga vikten känner man knappt att man har en hjälm på sig. För att hålla nere vikten är hjälmen väldigt tight kring ansiktet och det är lite för trångt för goggles med ett större nässkydd, vi valde dock att modifiera lite i skumgummit framför näsan och på så vis fick större nässkydd plats.

+ Passform

+ Vikt

+ Design

–  Kall vid riktigt låga temperaturer (-20°)

Tobe Nimbus boot

Tobe Nimbus boot

Dessa skor som Tobe själva utvecklat har en löstagbar innersko vilket brukar innebära att skorna kan bli stora och klumpiga. Men här måste vi säga att det lyckats väldigt bra med att göra skorna smidiga trots det. Som många andra skor har det krävts lite användning för att få dem lite mjukare men de sitter skönt med ett bra grepp runt hälen. Boa systemet med dubbla vred har gjort att man kan ”knyta” dom riktigt hårt om man vill för att få en lite styvare sko. Det som kanske imponerat mest under vintern är att vi aldrig har frusit i dessa dojjor då de har varit varma och torra. Och skulle man mot förmodan bli blöt så torkar dom snabbt när man tar ut innerskon.

+ Passform

+ Varma

+ Kvalitet

Klim Storm jacka och byxor

Klim Storm jacka och byxor

En jacka med inspiration från snowboardsporten för att passa en aktiv profil och vara ett smidigt ställ att använda. Hur har det då fungerat under vintern? Detta ställ är ett så kallat skalställ och därför är det viktigt att man klär sig med rätt lager under beroende på om det är kallt eller varmt ute. Under kalla dagar och med inte allt för aktiv körning har vi därför sett till att ha rätt plagg under för att hålla värmen. Under de mer varmare dagarna har vi däremot fått använda ventilationen som finns både på jacka och byxa. Klim är välkända för sin kvalitet på kläder och här är det inget undantag, ingenting har gått sönder under vintersäsongen trots flitigt användande.

+ Slitstyrka

+ Material som andas

+ Funktionalitet

–  Kvalitet kostar

Scott Prospect goggles

Scott Prospect goggles

Bra goggles är ett måste för undertecknad när det vankas skoterkörning. Lite imma, bra sikt och att det sluter tätt mot hjälm och ansikte är några av de faktorer jag värdesätter. Dessa brillor är definitivt i premiumklassen där de har gett ett gott intryck under vintern. Ett brett foam som både är skönt mot ansiktet samtidigt som det tätar mellan hjälm och goggles. Glasen med spegel är rätt ljusa vilket gör att man har kvar god sikt trots att det är mulet ute samtidigt som de förstärker kontraster. Nässkyddet är relativt litet och täcker delar av näsan men inte mer, däremot passar dom i tex Airoh hjälmen där googlar med större skydd inte ryms. De ger ett väldigt bra helhetsintryck!

+ Passform

+ Lins ljus/hållbarhet

+ Bred foam mot ansiktet

–  Litet nässkydd

Läs fler KLÄDGUIDER

Köp produkterna hos:

SKOTERDELEN

SLEDSTORE

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen