Kontakta oss

Sledtrax testar

KODIAK 450 EPS I VARDAGEN

Semestern börjar lida mot sitt slut och många har redan hunnit börja jobba igen. Sommarens vara eller icke vara går att diskutera i dom norra delarna av landet. Det vi kan veta med säkerhet är att jakten närmar sig med stormsteg och likaså höstens förberedelser och där kommer Kodiak 450 EPS från Yamaha väl till användning.

Kodiak 450

Det hade äntligen blivit dags att ta en helg i Arvidsjaurs inland där min brors familj har sin stuga och undertecknad har sina primära fågelmarker. Släpet lastades med både stor och liten fyrhjuling dels för att göra lite nytta men även för att reka av områden. Väl på plats verkar vi ha vädret med oss, efter en kopp kaffe lastas maskinerna av i solsken och kläder samt skydd tas på.

Kodiak 450 Action

Vi kör efter flera olika skogsvägar på området för att se allt är i sin ordning, jag blir än en gång påmind om hur bekväm björnen är. Trots att det bitvis är ganska stökigt med mycket stenar och hål längst vår färd upplever jag inte Kodiaken nervös, dämparna känns väl avvägda till maskinen och det i sin tur gör att körningen känns trygg och bekväm.

Kodiak i arbete

Väl tillbaka vid stugan hade det blivit dags att arbeta med vår testmaskin och vägen skulle få sig lite omsorg, sladden kopplas på och lågväxeln läggs i. Här fungerar den förhållandevis lilla hjulingen riktigt fint, motorn arbetar fint på det lägre registret och känns stark. Variatorerna fungerar bra till uppgiften och arbetar med ett jämnt drag utan att vandra i varvtal.

Kodiak och vägsladd

Den extramonterade vinschen som sitter bak kommer till användning när du ska sladda en väg, vill du köra av samma parti en gång till eller är det ett hinder du inte vill att sladden ska gå över hissas den enkelt upp med hjälp av vinschen. Den underlättar även när du ska vända och köra tillbaka efter vägen, har du inte en vändplan eller bred väg är det smidigt att bara lyfta upp sladden för att vända.

Kodiak med gårdsysslor

En helg går fort och trots att vi gärna varit kvar några dagar till har det nu blivit dags att åka hem, samma procedur igen med lastning och packning innan ekipaget rullar hemåt. Väl hemma på gården när undertecknad kör björnen runt huset kommer en aha upplevelse, det såg ut som att någon gett vår häck turbogödsel och den hade nu ett akut behov av att klippas.

Sagt och gjort kopplas vagnen på Kodiaken och häcksaxen tas fram, det är inte första och absolut inte sista gången som björnen får hjälpa till med gårdssysslorna. Vi säger inte att man behöver ha en gårdshjuling men det underlättar arbetet och blir garanterat roligare att utföra.

Missa inte nästa artikel om Kodiak 450 EPS när jakten närmar sig.

Se vår review av YAMAHA KODIAK 450

Kontakta din lokala Yamaha Handlare:

Yamaha Center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen