Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA FX SVHO BATMOBILEN HÄRSKAR I DALARNAS SILJAN

Juli 2020 går väl knappast till historien vad gäller varmt och soligt väder, i alla fall för oss som bor lite längre norrut i Sverige. Däremot fick vi ett par riktigt magiska dagar i helgen som var när vi besökte Dalarnas pärla Leksand. Häng med när vi sjösätter Yamaha FX SVHO och ger oss ut på äventyr i Siljan.

YAMAHA FX SVHO

Att spendera tid på sjön har faktiskt aldrig varit så kul som under de fina dagar vi haft under denna sommar, (juli, exkluderat). Stora anledningen till det är vår Yamaha FX SVHO som tagit oss kors och tvärs längs skär, öar och till havs. Att sitta bakom styret på en vattenskoter är såklart superkul med vad jag insett när man äger en vattenskoter är inte bara själva körupplevelsen utan smidigheten och friheten en vattenskoter ger mig. Möjligheten att åka ut till nya öar och stränder man inte upplevt förut.

Visst går det även med båt, men smidigheten och enkelheten tar en ny nivå med vattenskoter. Packa fika, hämta skotern sjösätt vid den sjö eller plats du vill besöka, tryck på startknappen och utforska. Det är charmen med vattenskoter som gör det hela unikt och spännande.

YAMAHA FX SVHO i DALÄLVEN

Siljan är Sveriges sjunde största sjö med sina 292 kvadratkilometer. Siljan är också sjön som anknyter till många av Dalarnas orter såsom Mora, Rättvik och pärlan vi besökte i helgen Leksand. Planen var att testa vår raket i nytt vatten för att utforska och få uppleva Siljans finaste platser.

Dagen startade med inköp av picknick i form av tapas, frukt och svalkande dryck. Någon halvtimma senare sjösätter vi vid en gammal båtstuga i Karlsarvet. Strålande sol och en temp på 25 grader bådar gott inför utflykten.

YAMAHA FX SVHO

Vi puttrar ut i det långgrunda vattnet och passerar inloppet till Dalaälven. Vidare förbi sommarlandet och de flådiga villorna på gräddhyllan i Leksand. Vi stannar till för en stund och tar dagens första dopp i ett icke alltför svalkande vatten. Vidare laddar vi lite krut där högtalarna från ecoxgear spelas på max och batmobilen får visa allt vad den går för ut mot Storsiljan.

PICKNICK PÅ VAVERÖN

Efter ytterligare något dopp och lite sightseeing drar vi ut mot Vaverön där picknick dukas upp och i sällskap med ett flertal lika hungriga myggor avnjutes en lunch i solskenet. Vidare under klarblå himmel kör vi in mot Rättvik och spenderar ett par timmar ombord på skotern och i ett 24 gradigt vatten. Under tidig kväll puttrar vi tillbaka och har under dagens utflykt fått se de finaste Siljan har att erbjuda. Helt enkelt en toppendag på en riktigt kul och pålitlig maskin.

YAMAHA FX SVHO

Vi har precis passerat 35 timmar på mätaren vilket är en del, så hur har då motorn gått? Och har vi stött på några som helst problem än? Det är en Yamaha vi kör, så svaret är ganska enkelt. Nej! Vid service senast hos Niklas på Yamaha center i Östersund byttes olja och filter samt en allmän check gjordes utav skotern utan några som helst anmärkningar.

DALÄLVEN

Vi kan sammanfatta den senaste tiden med min bästa sommarkompis såhär. Yamaha FX SVHO har tagit mig till platser jag inte sett eller fått uppleva förut. Pålitlighet vad gäller kvalité och motor är signum för Yamaha och FX SVHO är dessutom fruktansvärt kul att köra vilket gör denna vattenskoter till något som bara måste upplevas.

Se vår review av Yamaha FX SVHO

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

Yamaha center Östersund

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen