Kontakta oss

Nyheter

POLARIS 2022 – EN TURBOLADDAD LINEUP!

Polaris sparar verkligen inte på krutet inför nästa säsong och kommer med riktigt stora nyheter främst på lössnösidan. Vi ser nya chassin och en mängd nya modeller med olika motoralternativ där den största nyheten är att man släpper en turbomatad tvåtaktsmotor. Nu går vi igenom några av de mest spännande nyheterna för Polaris 2022!

RMK KHAOS MATRYX SLASH BOOST

Inför modellår 2022 expanderar man Matryx plattformen som nu kommer på lössnömaskinerna också, den kommer i flera olika längder och motorer samt olika utföranden på chassit. Vill man vara värst väljer man nya Patriot Boost motorn med turbo som har hela 10% mer effekt från havsnivå och 50% mer effekt på 10000 fot än Patriot 850. Det gör att den nya turbomotorn bör ligga på cirka 180 hk vilket är en imponerande siffra, och definitivt en av dom starkaste tvåtaktarna inför nästa säsong. Turbomotorn kommer att finnas som alternativ på Rmk modeller i olika utförande där maskinerna med tillägget Slash ser ut att bli värstingarna i pudret från Polaris.

Nu är det inte gitarristen Slash från Guns & Roses som kommer på köpet utan en radikalt ombyggd tunnel som är kortare än tidigare. Men det är inte bara längden som skiljer utan tunneln blir även smalare i slutet för att minska motståndet när det börjar på att gå djupt i pudret. När man tittar in i tunneln ser man också att kylaren bara sitter från tanken och framåt samt att den inte går hela vägen ut mot tunnelsidorna vilket är en ny design för att minska isbildning samtidigt som det också sparar in på torrvikten.

RMK KHAOS MATRYX SLASH 146″

De som tidigare kapat sina Rmk maskiner kan lägga rondellen på hyllan för Polaris släpper en ny Matryx Khaos Slash med den korta tunneln i en 146” version. Den får samma godsaker som dom större syskonen med den korta tunneln samt en mindre kylare. Det som känns extra kul är att man kan välja mellan 650 och 850 motor på denna maskin. Vilken man än väljer tror vi att båda alternativen kommer att vara riktigt lekfulla med smal framvagn och kortare matta.

NORDIC PRO 650 146″

En ny modell som Polaris har tagit fram enbart för norden är denna nya 650 Nordic Pro som också baseras på Matryx plattformen. Tanken är att denna maskin ska fungera lika bra på fisketuren som en sväng med familjen på fjället. Med en 146” lång matta och igx boggie borgar det för bra crossover egenskaper. Den nya 650 Patriot motorn som kom detta år vet vi har gott om kraft samtidigt som bränsleekonomin är god och ett bra val till denna maskin.

Det här var några av höjdpunkterna från Polaris som minst sagt har ett spännande modellprogram inför nästa säsong. Vi kommer att gå in mer på djupet på alla nyheter under våren, se därför till att hålla koll på Sledtrax för att inte missa något!

EXTRA BILDER:

Läs mer hos POLARIS

Kontakta din lokala Polaris Handlare:

SN MOTORSERVICE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

LINDROTHS MOTORCENTER

TIDY POWERSPORTS

LINGVALLS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen