Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS 850 SWITCHBACK ASSAULT 146 – MÅNGFACETTERADE MÄSTAREN

En kylig och kort vinterdag spenderas bäst bakom styret och för att ta vara på just denna dag tog vi med oss en Polaris 850 Switchback Assault 146 till fjällen där snön nu börjar ligga tät. Vi skall erkänna att resan delvis gjordes för att få avnjuta en dag ute i naturen, men huvudsakligen för att få prova denna mångfacetterade Polaris som ni nu ska få höra våra första intryck om!

Snabba ryck med kort dagsljus!

Det är ännu tidigt på säsongen och om än vintersolståndet samt julfiranden passerat så är det fortfarande få timmar där man kan njuta av solljuset, och dessvärre är det även få ställen där man kan börja köra snöskoter ännu eftersom snötäcket är tunt på många håll. Vi lyckades dock träffa en riktigt bra dag där solen tittade fram och vi hade nys om ett område med goda snöförhållanden. Uppdraget för dagen är att sätta tänderna i en Polaris 850 Switchback Assault 146 och när släpet är avlastat bär det snabbt iväg ut mot skogen!

Motor & Matta!

Abstinensen om att köra snöskoter är stor och det är med ett stort leende som vi drar iväg. Den numer bekanta Patriot 850 motorn lever väl upp till sitt namn och det är gott om kraft i maskinen, detta känns trots att det är ganska lätt snö just denna dag. Kanske är det Cobra-mattan med sina 51mm kammar som greppar just lagom bra, variatorerna som växlar väl eller en kombination av de bägge som gör att vi får just denna upplevelse. Mycket vill dock ha mer och skidresen som vi fått vänja oss med från andra crossover maskiner, de sker inte lika lättsamt på denna maskin.

Smidigheten & förarmiljön?

Det är en smidig maskin, det känner vi direkt. Styrningen är fjäderlätt och än om den fluffiga snön inte svarar allt för bra vid styrutslag så upplever vi att det är bra bärighet och respons på styrningen. En annan sak som vi åter påminns om är den mycket trevliga bromsen som känns nätt och kraftfull, vilket ger en väldigt bra känsla. Sen kan vi inte låta bli att nämna 7S displayen som kommer på denna modell. Den stora skärmen ger inte bara ett modernt intryck, den är även mycket funktionell och det är tacksamt att ha kartan framme när vi glider fram genom skogen mot nya områden.

På leden eller på sidan av?

Med en spårvidd på 42,5 tum surfar man tryggt och enkelt fram på myrarna. Skotern känns mycket välbalanserad och man vågar kasta omkring skotern trots högre hastigheter. Visst känner man en viss skillnad från dagens lössnöskotrar när det kommer till hur enkel skotern är att få upp på sidan, med det sagt är det fortfarande mycket lättsamt att vicka upp skotern när man vill skråköra eller ”burka” på myren. Den stora styrkan av framvagnen är dock på leden där egenskaperna om en riktig led-racer skiner igenom!

Summeras av Polaris 850 Switchback Assault:

Sammanfattningsvis har vi fått en känsla av att detta är en sammanbiten och smidig allround maskin, en milslukare som klarar det mesta man kastar i dess väg. Vill man sedan ha något helt utöver det vanliga så finns denna maskin även bestyckad med turbo i Boost modellen. Läs mer om Polaris Switchback Boost

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar du kläderna? Titta in FXR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

UMEÅ TERRÄNG & MOTOR

MOTORHALLEN

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen