Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS PATRIOT BOOST SWITCHBACK 146

En boostmotor i ett 146” crossover chassie, låter det intressant? Det tyckte i alla fall vi på Sledtrax när möjligheten att testa denna best gavs under våren! Hur är första intrycken om denna maskin och hur var den att köra? Häng med så ska vi försöka räta ut några av de frågetecken som finns om den brutala Polaris Patriot Boost Switchback Assault 146! 

Nu när vintern närmar sig med raska steg börjar den där känslan komma krypandes i kroppen, den är svår att beskriva men jag har bara ett ord på den, “skoterabstinens”. Suget blir inte mindre då undertecknad går igenom bilder från vårens snowshoot med Polaris, där fick vi testa en av de brutalare crossovermaskinerna som sett dagens ljus. Jag pratar givetvis om Polaris Patriot Boost Switchback Assault 146. En galet snabb maskin som bjuder på massa smiles per mile både på och utanför leden!

Hur upplevde vi den på led?

Om vi tittar till de ledegenskaper denna maskin har fått, bred framvagn och en 146” IGX boggie som har bestyckats med ställbara dämpare i form av Velocity 2.0” WER. Det kan väl inte annat än att bli ett bra resultat? Faktum är att denna kombinationen både svalde de partier med tvättbrädor vi utsatte den för samt klarade sig även med bravur i de riktigt snabba whoopies partierna.

När man utvecklade Matryx plattformen och tillverkade de maskiner som skulle köras på led tog man inspiration från snocross världen och detta känns både på stötdämparna men även när det kommer till kurvtagning. Vi upplever att det är stor skillnad mot föregående modell gällande hur mycket energi du som förare måste lägga ned efter en krokig och knölig led. Den känns smäcker och är lätt att flytta sig från sida till sida på.

Hur är den att köra ospårat?

Om vi tyckte att denna maskin var rolig efter led blev det knappast någon besvikelse när vi svängde av den. Trots att det meterdjupa pudret hunnit sätta sig med det var fortfarande barnsligt roligt att surfa mellan tallarna på myren. Switchbacken känns lättbruten trots bredden och trycker du högertummen hela vägen mot styret är det bara att hålla i sig.

Skidorna lämnar backen likt ett flygplan och svävar så länge du håller full gas, om du dessutom provocerar är det inga problem att hålla den på rulle. Den kräver inte heller någon större ansträngning för att lägga omkull maskin eller för den delen att på skrå fara efter en slänt. För att vara en crossover maskin känns den väl avvägd och balanserad.

Sammanfattningsvis:

Likt Blixten McQueen skulle denna Polaris Patriot Boost Switchback Assault säga: “Fart, jag är fart”, om den kunde säga något alls! För faktum är att denna maskin är ruskigt snabb och det finns överflöd av kraft i denna motor där körglädjen är galet stor.
Trots sin effekt är maskinen lätthanterad och med sin 2” crossovermatta hittar du grepp vid broms så väl som acceleration. Den välutvecklade 7S displayen hjälper dig att navigera och följa din rutt samtidigt som den hjälper dig hålla kolla på dina kompisar. Gillar du att utforska terrängen och köra långa turer med mycket pulver under huven, då är helt klart detta en modell för dig! Missa inte kommande trax impression artiklar om Polaris 2023 års modeller!

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Gillar ni kläderna i på bilderna kika in KLIM

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje vecka

Försäkra din Snöskoter via: SVEDEA

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

MOTORHALLEN

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen