Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN 570 SP – STORSÄLJAREN SKA TESTAS!

Polaris Sportsman 570 SP är modellen man skall titta närmare på när det kommer till valuta för pengarna, om man får tro på vad Polaris själva säger. Det är därför något som vi bestämt oss för att ta reda på under sommaren och vi har valt att köra ett långtest med denna storsäljare.

Först vill vi rikta ett stort tack till Dennis på Bilhuset i Piteå som levererat våran långtestmaskin, och vi fick den redan i vintras då det var en Atv som Dennis hade beställt i god tid för att säkra leveranstiderna. Och efter en genomgång av hur maskinen fungerar samt serviceintervaller var vi snabbt lastade och på väg hemåt igen.

Det märks att Sportsman 570 är storsäljare hos Polaris då den i år finns i hela sju olika utföranden för att vi som konsumenter skall kunna hitta rätt utifrån ekonomi eller behov. Vi valde modellen som heter Sportsman 570 SP och skillnaden på denna mot de med enklast utrustning är att det sitter en framvagn med dubbla A-armar med högre markfrigång, aluminiumfälgar samt metallic lack för att ge en premium finish.

Motorn är Polaris egentillverkade Prostar motor med en cylinder på 570 cc och den levererar cirka 44 hästkrafter. Under sommaren ska vi testa drivlinan ordentligt och se hur den beter sig med tung belastning. Men vi har ju både en lågväxel samt elektronisk aktivering av fyrhjulsdrift med automatisk diff låsning, vilket bör säkerställa maximalt grepp och förhoppningsvis bra dragförmåga.

Trots att Sportsman 570 SP är långt ifrån den dyraste maskinen i modellprogrammet så inger den en riktig premiumkänsla med metalliclacken, alu-fälgarna men främst från belysningen. Här har man inte sparat på krutet utan monterat hela tre stycken LED strålkastare, två fasta i fronten och en som följer med i styrets riktning.

I nästa artikel är det äntligen dags för den första körningen och då vi får börja ta en närmare titt på alla detaljer och vi kan dra igång testet på allvar.

För mer information om Polaris RZR kontakta din lokala Polaris handlare:

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

Se vårt: Polaris 570 TEST

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen