Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO FISH PRO TROPHY – ULTIMATA FISKEKOMPISEN

Sea-doo har gjort det igen!! Skapat nya användningsområden och segment inom vattenskotersporten. Man slutas aldrig förvånas över hur duktiga BRP är på att ta fram produkter specifikt riktade mot en potentiell köpstark målgrupp. Denna gång har turen vänt sig till sport och hobby fiskarna. Modellen heter Sea-doo Fish Pro Trophy och är framtidens bästa fiskekompis som vi nu ska kika närmare på.

Sea-doo är marknadsledande inom vattenskoter och har dem senaste åren tagit fram nya segment och produkter inom sporten för att bredda användandet. Ni känner säkerligen till lek och bus segmentet där Sea-doo skapade sitt egna koncept tack vare spark och därefter med en förlängd arm Spark Trixx. Nu har man gjort det igen med en riktigt genomtänkt och välutrustad fiskemaskin, superkul tycker vi på Sledtrax!

Fish Pro Trophy är en fiskarens bästa vän, utrustad med flertal spöhållare, en linq låda integrerad med mätsticka och vattenpump vilket gör det möjligt att både hålla fisken levande och fräsch i lådan likaså att använda om man hellre vill rensa fisken direkt på lådan. Med trollingmode inkopplat kan du trollingfiska dig genom olika vatten då maskin håller en låg och exakt fart. Perfekt när man är ute efter sommaröringen. Tittar vi fram bakom styret hittar vi en 7 tums plotter med touchdisplay integrerad med fishfinder och sjökort, detta hjälper dig inte bara att hitta fisken utan även att navigera dig på havet.

Fiskarna står oftast i lite grundare vatten, då finns risk att maskin drar in smuts och vegetation in i impellern. Det har Sea-doo en lösning på som heter IDF vilket vänder varv på impellern och på så sätt ”spottar ut” den eventuella vegetation som hamnat i där, bara trycka in knappen och sedan åka vidare till nästa plats och fiska. Smart!!

Under styret gömmer sig ett stort förvaringsfack med nätpåse där du kan sortera fiskesakerna eller den fika du har med dig till sjöss. Under styret finns även en vattentät mobillåda med USP uttag så du både kan ladda telefon och spela ut musik genom de två blåtandshögtalarna som sitter installerade. Som ni läser ser ni att Sea-doo inte sparat in någonstans på utrustning till denna maskin. Men trots det finns massvis av andra tillbehör med allt från fler spöhållare, boxar till en upphöjd snurrstol som går att montera längst bak på de förlängda skrovet.

Hur är Fish Pro att köra?

Den 1630 kubiks Ace motorn levererar 170 pigga laxar vilket gör att du kan på ett snabbt och smidigt sätt ta dig från en fiskeplats till en annan, dessutom med låg bränsleekonomi och hög prestanda. St3-skrovet som dessutom är förlängt med nästan 30 cm ger en stabil gång även när det är lite större vågor. När vi kört maskin upplever vi den väldigt stabil och trygg. Inte den snabbaste, inte den roligaste men perfekt som allround maskin!!

Sammanfattningsvis:

Vi på Sledtrax slutas aldrig imponeras av alla genomtänkta produkter Sea-doo tar fram. Här får man trots en såpass fiskeinriktad vattenskoter en hybrid som fungerar till det mesta. Utflykt med familjen, vattensport med barnen men framförallt att få drömmen att leva om att fånga den där riktigt stora drömfisken. Det blir helt enkelt lättare att övertala sin bättre hälft där hemma om att få köpa sig en Sea-doo Fish Pro Trophy. 

Se vårt filmatiserade test om maskin

Försäkra din vattenskoter via: SVEDEA

Kontakta din lokala Sea-doo handlare för mer information:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen