Kontakta oss

Nyheter

SEA-DOO 2024 – STARKARE,SNABBARE, BÄTTRE?

Till nästa sommar kan man förmodligen köra ifrån regnet om man hoppar upp på Sea-Doos värstingar som får än mer hästkrafter. Eller göra avancerade undanmanövrar på en uppdaterad Spark Trixx? Nu ska vi titta lite närmare på dom största nyheterna inför nästa säsong.

Sea-doo Spark Trixx

Den modell som definitivt är Sea-Doos storsäljare är Spark Trixx som tagit marknaden med storm världen över. Och till nästa år får den en välförtjänt uppdatering som är betydligt mer omfattande än vad första anblicken skvallrar om. När man däremot kollar lite närmare så ser vi att hela skrovet fått en mjukare design där de vassa kanterna blivit lite rundare, samt att man utvecklat skrovet för mer komfort och att man lättare kommer upp på vattenskotern från vattnet. Förvaringsutrymmet har förbättras med mer utrymme samt vattentätt fack för tex telefoner och man har bytt ut den digitala displayen till en större med tydligare och mer information. Och för att kunna spara minnena man skapar på film kan man köpa fästen som kan monteras på en rad olika ställen runt om på den nya Spark modellen. Inte bara actionkameran har nya fästen utan man har integrerade Linqfästen för ännu mer tillbehör och väskor till sina äventyr.

Något som varit signumet på just Trixx modellerna är den justerbara vattenjetten som fått större justering för ännu häftigare manövrar där man ska kunna få nosen att dyka lite också. Samtidigt har man gjort om de bakre fotstöden för bättre ergonomi. Motorn är densamma trecylindriga på 900cc som vid det här laget börjar kännas som en skottsäker rova.

Sea-doo RXP-X starkast i världen

Rxp-X modellen som redan var en av de motorstarkaste vattenskotrarna i världen har till 2024 fått ett uppdaterat motorpaket som numera pumpar ut hela 325 hästkrafter. Nu är man definitivt värst med antalet hästkrafter, men man verkar även få ner effekten bra i vattnet. Då det endast tar 3,4 sekunder att komma upp i 96,5 km/h och i de högre farterna är det fint att ha den ställbara hydrauliska styrningen som är standard till nästa år på RXP-X. Som tillval har man en 7,8” stor färgdisplay där man kan se sjökartor när man kopplar samman telefonen med en USB- kabel, samt att man får den 100w starka ljudanläggningen för lite mer stämning till havs. Vill man vara värst på havet 2024 kan det här mycket väl vara rätt alternativ.

Sea-doo GTR 300

GTR modellen är lite mindre än RXP samt RXT maskinerna och har tidigare haft 170 och 230 hästars motorer som alternativ. Till 2024 väljer Sea-doo att skohorna ner hela 300 hästkrafter i denna maskin som på pappret ser ut att bli väldigt lekfull med all effekt i kompakt format. Men man får heller inte glömma prislappen som är lägre än på de större syskonen, helt klart en spännande maskin som kanske kan vara mest ”bang for the buck” när det kommer till performance modellerna från Sea-Doo. Även 230 hästars modellen finns kvar och det är främst färgen och effekten som skiljer dessa modeller ifrån varandra. Det är kul att vi får se så pass mycket nyheter inför nästa sommar från Sea-Doo och vi är riktigt laddade på att kunna testa lite modeller i Svenska vatten under nästa säsong.

Läs några Sledtrax Testar

Försäkra din Vattenskoter via SVEDEA

Kontakta din lokala Sea-Doo handlare:

MJM POWERSPORTS

CROSSFIX

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen