Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO EXPEDITION LE 900 ACE – VINTERNS UTFORSKARE

Ski-doo Expedition LE är en mix av familjetourer, arbetshäst och en skoter för upptäcktsfärd. Med massvis av valmöjligheter av motorer, tillbehör och konfiguration säger undertecknades samlade erfarenhet att dagens upplevelse lär bli både spännande och intressant. Nu är det äntligen dags att testa denna oslipade diamant från Ski-doo.

Valmöjligheternas värld!

Ski-doo´s Expediton serie kommer i många olika modeller och konfigurationer. 4-takt eller 2-takt, turboladdad eller inte, enkeldyna eller dubbeldyna, detta kombinerat med mängder av tillbehör från LinQ systemet gör denna maskinserie bredare än framvagnarna på 90-talets ledmaskiner.. Jaaa, här väljer du själv vad som passar dig utifrån dina användningsområden och körförmåga. Undertecknad val föll i en riktig ”gubbanda” på en Expedition LE med 2-sitsdyna bestyckad med en tystgående 900 Ace motor. Nu ska vi ut på tur och ni är vår gäst, häng med!

Kung bakom styret?

Direkt när vi suttit oss bakom styret uppstår en känsla av att vi sitter lite som på en ”kungatron”, högt, bekvämt och väldigt komfortabelt. Med en skyddande ruta från fartvindens arga snålblåst och en förarmiljö som är tydlig och enkel blickar vi ut över vårt sagolika landskap med snöklädd skog och bergtoppar dit solen precis orkat lysa upp med ett rosa sken. Nu är det dags att erövra, både leder och myrar, självförtroende är på topp när vi vrider om nyckeln och öppnar spjällen på den sjungande rotaxmotorn.

Hur är Ski-doo Expedition LE att köra då?

Vi viker ut på leden och tar dem första kilometrarna. Vi accelererar och tar dem mindre stötiga gubben i slutet på kurvorna med bravur, det går fort på raksträckorna när tummen klämms mot styret för att sekunden senare nypa broms när nästa kurva närmar sig. Maskin som tåget och det är få saker som överraskar, fjädringen SC™-5U som sitter i boggien gör det hela odramtiskt, bekvämt och tryggt.

Vi prövar något nytt när vi kastar oss av leden och smyger oss mellan träden i skogen, här krävs det något av en tillvänjning, skotern är kraftfull och rejäl, lite som ett ånglok!  Med kommando och en bestämdhet från piloten tar vi oss fram. Nu är det inte mycket snö och ganska stökig terräng men vi måste ändå motvilligt erkänna att det behövs bökas och stökas en del med både sinnet och kroppen för att få fram smidigheten ur maskin.

Undertecknad som tidigare kört Tundra som förmodligen är den smidigaste maskin på marknaden när det gäller att smyga i skogen upplever Expedition lite mer knepig. Med det sagt tror vi att den som äger en Expedition och kör med den ofta inte har samma känsla som denna ringrostiga premiärtursgubbe ovan.

Ski-doo Expedition LE till ditt nästa äventyr?

Vi avslutar dagen med en fika framför brasan och samlar våra tankar om hur vi ska summera denna oslipade diamant från Ski-doo. Maskin imponerar på mycket, körställningen och ledkörning sticker ut. Med tillvänjning och bestämdhet går det även att smyga i skogen. Med mängder av valmöjligheter av både maskinkonfiguration och utrustning tycker vi att Ski-doo Expedition LE är en grymt potent och trygg släde när du ska ut på ditt nästa snöskoteräventyr. Vi vill slutligen tacka KALIX MASKINER för lån av denna maskin!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar ni kläderna i artikeln kika in Jethwear

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen