Kontakta oss

Nyheter

Framtiden är här!

Vi alla påverkar framtiden oavsett om vi utför en handling, eller ligger i soffan och rensar navelludd. Vi på Sledtrax har ett brinnande intresse för snöskoter, där vi tillsammans med er vill vara med och utveckla skoteråkningen i rätt riktning. Det är vi tillsammans som har makten samt möjligheten att påverka vår framtid och framförallt bevara skoteråkningen.

Samhället förändras ständigt och det finns mycket som pekar mot hårdare restriktioner för oss som älskar friheten med snöskoter. Information sprids snabbare än någonsin och det är både på gott och ont.  Här har vi ett gemensamt ansvar gällande att följa lagar och förordningar, för att inte ge ytterligare bränsle till skotermotståndarna.

Den som är insatt i skoterbranschen vet mycket väl att om vi kör där snötäcket är tillräckligt djupt, vi håller oss utanför naturreservat och respekterar djuren med mera.
Då förblir även påverkan av naturen ytterst försumbar och avtrycken som görs försvinner med snön, precis
som det ska vara.

Skoterindustrin är förhållandevis väldigt liten om man ser ur ett världsperspektiv, och ändå har vi den senaste motorteknologin på marknaden, både på fyrtakt och tvåtaktsmotorer. Att kunna kräma ut 160 till 200 hästkrafter i motorer som är runt en liter i slagvolym är sannerligen imponerande oavsett fordon.

Det som gör det än mer häftigt är att vi kanske till och med har bland det mest effektiva motorerna i vissa hänseenden. Det betyder också att de är bränslesnåla med låga utsläpp som följd. Man kan idag åka både billigt och miljövänligt, och just miljön blir det hela tiden ett större fokus på. Här kommer vi att få se en förändring, kanske både med fler regleringsområden samt ny teknik som krävs av tillverkarna för att klara strängare utsläppskrav.

Det kommer att bli en prövning för oss som älskar friheten på en snöskoter. Därför är det också viktigare än någonsin att vi alla drar vårat strå till stacken för att bevara snöskoterns existensberättigande i samhället.
Det självklara är givetvis att följa lagar och regler, men även att våga få sin polare på bättre tankar om hen har otur vid användandet av hjärnkontoret. Angående nedskräpning, buller och regleringsområden så vet de allra flesta om vad som gäller.

Nu tror vi dock inte att det här ska vara något problem för oss skoteråkare att klara av, det krävs däremot att man tänker på hur man själv och andra agerar. Det är trots allt handlingarna vi gör idag som lägger grunden för snöskoterns framtid.

Vi på Sledtrax är i år mer laddade än någonsin. Tillsammans med nya medarbetare, en ny fräsch hemsida och en rejäl satsning på film tänker vi göra allt för att vara med och skapa en ljus framtid för skoteråkarna!

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen