Kontakta oss

Nyheter

SVEDEA DELAR UT 250 000 KRONOR TILL SJU SNÖSKOTERKLUBBAR

För åttonde gången delar Svedea ut pengar ur Skoterfonden. Mottagare är sju skoterklubbar som ska använda pengarna för projekt som främjar skoterlivet. Nytt för i år är att totalsumman höjts till en kvarts miljon kronor.

Sveriges skoterklubbar lägger ner massor med ideellt arbete och sliter på privat utrustning för att göra skoterlivet så njutbart och tryggt som möjligt för oss alla. Det här engagemanget vill Svedea uppmuntra genom att ge möjligheten att söka bidrag för olika projekt ur Skoterfonden. I år var det rekordmånga som ansökte, hela 123 klubbar.

– Vi är själva skoterentusiaster och imponeras över vilket fantastiskt arbete klubbarna gör runt om i landet. Bland årets ansökningar finns många projekt som kvalificerar sig för bidrag och det var svårt för juryn att besluta sig för vilka klubbar som skulle belönas. Tack vare det ökade beloppet har vi i alla fall kunnat välja fler mottagare i år, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för skoterförsäkring på Svedea.

Sju skoterklubbar får bidrag från Skoterfonden

  • Delsbo Skoterklubb får 15.000 kr för att renovera två raststugor
  • Piteå Snöskoterklubb får 75.000 kr till ett projekt att dra om leden som idag går över Piteåälven till en ny säkrare landfast skoterled
  • Klarälvdalens Skoterklubb får 10.000 kr för att göra sin klubbstuga handikappvänlig
  • Ramsjö Skoterklubb får 25.000 kr för inköp av en klubbskoter att underhålla leder med
  • Malgomajdalens Skoterklubb får 50.000 kr för inköp av bland annat en ny klubbskoter samt ledsladd
  • Unbyns Skoter- och Fritidsförening får 25.000 kr för att anlägga grillplatser och bygga utedass
  • Ragunda Skoterklubb får 50.000 kr för att säkra överfarten med en 15 meter lång bro över Singsån

– Först och främst vill vi på Svedea rikta ett stort grattis till årets mottagare och ser fram mot att skoterklubbarna nu får möjlighet att förverkliga sina planerade projekt. Vi vill även tacka alla klubbar som skickat in ansökningar och uppmuntra dem att söka för projekt även nästa år. Jag vill också påminna om möjligheten att söka ledbidrag i höst, det är också en del av Skoterfonden, säger Fredrik Lilliehöök.

Fakta om Skoterfonden

Skoterfonden instiftades av Svedea 2012 för att stötta landets skoterklubbar i deras arbete med att underhålla leder, bygga värmestugor och utveckla säkerheten för alla som älskar skoteråkning. Medräknat årets bidrag kommer över en miljon kronor ha delats ut till närmare 40 olika projekt sedan starten. Läs mer om Skoterfonden här.

Läs fler NYHETER

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen