Kontakta oss

Sponsrade inlägg

TRADE IN TRAILERS – ERBJUDANDE FÖR MEDLEMMAR I SKOTERKLUBBAR!

Trade in trailers har i ett samarbete med SNOFED och sina leverantörer 3S släpvagnar, Svedea & Wasa Kredit tagit fram ett förmånligt erbjudande för alla medlemmar i Sveriges snöskoterklubbar. Där man som kund vid beställning även bidrar tillbaka till sin lokala skoterklubb. Ett fint initiativ tycker vi på Sledtrax, och har därför träffat företagen som står bakom detta erbjudande. Vi inser ju vidden av vad SNOFED (Sveriges Snöskoterägares Riksförbund) gör tillsammans med sina anslutna skoterföreningar. Det här är ju kanon när man förstår att de jobbar hårt för att skapa bättre förutsättningar för oss alla!

Vi träffar Markus Bergroth från Trade In Trailers som i allra högsta grad har varit med och tagit fram detta erbjudande tillsammans med partners nämnda ovan, berätta om er tanke bakom det?

– Vi har förmånen att jobba med flera av de allra bästa leverantörerna och kan därav erbjuda alla kategorier av släp. När det då kommer till skotersläp så faller det sig naturligt att söka upp branschorganisationen, som företräder en stor grupp av våra viktigaste konsumenter. När vi träffar Mikael & Pär så får vi en inblick i deras vardag och får deras syn på vad som är viktigt för dem. Vi förstår ganska snabbt skoterföreningarnas utmaning om att få ihop sin ekonomi som till stor del ska finansieras av avgifter ifrån sina medlemmar. Samtidigt som det kantas av mycket ideellt arbete för att underhålla och skapa en bra skoterupplevelse för oss som gillar att åka snöskoter.

När vi kom hem efter mötet så ställde vi oss själva frågan om vad vi kan göra som gagnar alla parter och ger alla brukare som ställer höga krav på kvalitet, pris och säkerhet ett riktigt bra erbjudande. För oss var det även viktigt att hjälpa till och skapa ett mervärde för klubbarna och dess medlemmar, så att det verkligen betalar sig att vara medlem i en SNOFED organiserad skoterklubb.

Från vänster: Markus Bergroth (Trade In Trailers), Mikael Johansson (SNOFED) och Pär Persson (SNOFED). Bilden tagen efter att vi tittat på ett släp av högsta kvalitet av fabrikatet 3S S380

Därav så tog vi kontakt med våra leverantörer av 3S släp, SpringSecure, Wasa Kredit och Svedea. Vi beskrev vår ambition om att ta fram ett erbjudande som gagnar både skoterklubben och alla deras medlemmar. Vi fick genast god respons och alla ville vara med och bidra. Vilket nu har utmynnat i ett erbjudande värt över 12 000 kr.  Det känns extra kul att vi på detta sätt även kan bidra med en fin peng direkt till medlemmens skoterklubb och dess verksamhet.

Ett 3S släp är ett svenskt högkvalitativt hantverk byggt i kraftig aluminium. 3S släpvagnar finns för de allra flesta typer av användningsområden och med ett mycket stort urval av tillbehör. Utöver standardmodellerna går det även att beställa olika typer av specialsläp via Trade In Trailers. Ni kan via detta samarbete köpa det allra bästa släpet till ett kraftigt reducerat pris! 

Vi har jobbat hårt med vår digitalisering så allt kommer enkelt att ske via vår moderna webbportal, där medlemmen enkelt kan bygga och utrusta sitt 3S drömsläp med många val efter egna önskemål. Inget är bindande förrän medlemmen accepterat den offert som Trade In Trailer återkommer med där rabatter, fri helförsäkring och eventuell vald räntefri finansiering via Wasa Kredit är inkluderad.

Trade In Trailers är ju ganska nystartade, vad gör firman och vad är er USP?

– Vårt mål är att erbjuda ändamålsenliga släp inom respektive släpkategori ifrån de bästa och största leverantörerna inom respektive segment. Redan när vi startade vårt företag 2020 så fick vi ett mycket stort förtroende, då vi fick ansvaret att driva och utveckla det släpvagnskoncept som Polaris Scandinavia erbjuder alla sina återförsäljare.

Vår verksamhet bygger mycket på att jobba med återförsäljare, vilket vi även gör som distributör av Tiki Trailers i Jämtland & Härjedalen. Men vi bedriver även försäljning av Tiki & 3S aluminiumsläpvagnar lokalt i Östersund. Samt via vår webbportal så bedriver vi näthandel där och vår webbportal och produktutbud växer kontinuerligt. Vårt mål är även att utöka mängden fabrikat ifall det kompletterar vårt nuvarande produktutbud och Debon är det senaste tillskottet på den fronten. Vi brinner för att utveckla och skapa bra relationer med våra leverantörer och partners, allt för att tillsammans kunna ge våra konsumenter det mervärde som ett bra samarbete ger. Det vi nu gör tillsammans med SNOFED och våra partners är något som alla vinner på och det gör det riktigt roligt att få gå till jobbet! Vi är öppna för alla typer av samarbeten och det är alltid kul att nätverka med flera, då det ofta leder fram till något bra för alla parter och inte minst slutkunden!  

Vi träffar Mikael Johansson från SNOFED, Vad är eran roll i detta erbjudande?

– Vi jobbar ständigt med att hitta nya samarbeten och intressanta partners i syfte att skapa mervärden och ekonomiska uppsidor för våra medlemsföreningar och deras medlemmar. Som ett led i det är vi nu glada att kunna presentera vårt senaste tillskott genom Jämtländska Trade in Trailers. I första läget bygger erbjudandet på att föreningarnas medlemmar får tillgång till förmånliga erbjudanden på de 3S släp som är utrustade med aluminiumkåpa och allt annat som finns att välja som tillbehör i Trade in Trailers webbportal. 

I egenskap av medlem i en SNOFED-ansluten skoterförening så erhåller man bl a en bra grundrabatt och en tillbehörscheck. Dessutom en SpringSecure som ingår, monterad och klar, på vald vagn. Dessutom möjlighet till en förmånlig finansiering via Wasa Kredit om så önskas. Om det här samarbetet, vilket vi tror kommer att falla väl ut, kommer produktutbudet och möjligheterna att utvecklas och fyllas på. Vi vill hjälpa föreningarna med att öka föreningens dragningskraft att locka till sig nya medlemmar genom förmånliga erbjudanden. Principen ”många bäckar små” skall utgöra grundbulten för de ekonomiska kranar som vi vill skall droppa på föreningslivet kontinuerligt.

Berätta lite om SNOFED arbete med och för skoterintresset i Sverige?

– Snöskoter är ett starkt och levande intresse för väldigt många här i Sverige. Även om skoterintresset ofta har sin grund i ett helt individuellt perspektiv så behöver vi styrkan av varandra för att synliggöra och legitimera en helt naturlig vinteraktivitet som ganska många är omedvetna om eller har missförstått betydelsen av fullständigt. Skoter är nytta, nöje och mångsidighet. Det är något som inte minst våra medlemsföreningar hjälper till att lyfta fram i ljuset genom sina verksamheter.

Vi har möjligheten att vara en samlad röst för skoterägarna i landet och har flera gånger varit en del i referensgrupperna när skoterrelaterade frågor utreds av regeringen. Genom SNOFED:s paraplytillstånd gällande förarbevisutbildning för snöskoter och terränghjuling så kan våra medlemsföreningar utbilda de blivande skoterförarna, öka föreningens attraktionskraft och stärka dess ekonomi. Att preparera led har alltid varit kostsamt!

SNOFED:s senaste satsning är Skotersverige och utvecklandet av en digital plattform för skoterleder, ledkortsförsäljning, marknadsföring och klubbadministration i ett. ”Det ska vara lätt att göra rätt”. Nästa steg är en app för den enskilde skoterföraren, full av information och upplysningar till nytta för enskilda skoteråkare inom området.

Vi frågade även Stefan Karlsson som ansvarar för snöskoter från försäkringsbolaget Svedea. Ni stöttar detta erbjudande för medlemmar i skoterklubbar, berätta lite mer om det? 

– Skoterklubbarna är så viktiga samarbetspartners för oss. Och det är medlemmarna som är basen i alla klubbar och föreningar, när vi fick frågan om vi ville vara med i erbjudande till skoterklubbarna medlemmar passade det oss perfekt.

Ni på Svedea hjälper många skoterklubbar där ute, det vet vi på Sledtrax men berätta gärna lite mer, hur ni gör det? och varför det är så viktigt för er?

– Oavsett hur man använder sin skoter så är skoterleder något man i mångt och mycket behöver för att ta sig fram. Skoterklubbarna är också en stor del av samhället i de områden de är aktiva och bidrar med mycket glädje och även till en säkrare skoterfärd. Vi har också förståelse för de utmaningar som klubbarna har, dels i form en den enorma arbetsinsats som görs för att underhålla alla leder och stugor, dels vintertid med sladdningen och preparering. Men även övriga tiden av året med röjning, reparation av broar och övergångar, komplettera med ledkryss, mm. 

Vi försöker stötta klubbarna ekonomiskt med tex Skoterfonden. Den består av dels ledbidraget för att stötta underhållet av klubbarnas skoterleder, där vi delar ut 750 000 kr till klubbarna som samarbetar med oss. Vi har även ett projektbidrag man kan söka dör vi delar ut totalt 250 000 kr för tex en ledskoter, upprustning eller bygge av rast/grillstuga tex. Utöver detta så går en del av premien för varje medlems nytecknade försäkring till klubben. Läs mer om Skoterfonden & Skoterförsäkringar för snöskoterklubbar

Vi tog även kontakt med Fredrik Lundin från Wasa kredit som är delaktiga i detta erbjudande, berätta er roll i det?

– Vår roll i detta erbjudande är i form av samarbetspartner med Trade in Trailers, där vi gärna är med och bidrar till ett bra erbjudande via våra skoterklubbar och dess medlemmar, som gör ett otroligt jobb för alla våra skoteråkare.

Ni arbetar tillsammans med många återförsäljare i branschen. Berätta lite om hur ni bidrar tillbaka mot oss skoteråkare? Mer än en bättre ränta, haha!

– Vi vill vara med och möjliggöra ett tryggt och bra köp av din nya snöskoter, och att kunna förverkliga era drömmar, till fördelaktiga villkor.

Slutligen ett par frågor om en innovativ uppfinning av Kent på Jämtinvent som utvecklat SpringSecure©

Kent du har ju tagit fram en riktigt ”must have” produkt kallad SpringSecure© som räddar liv om olyckan skulle vara framme vid uppfälld kåpa. Vad är SpringSecure? och berätta lite om varför du utvecklade den? samt hur du kom på idén?

– Det som gör den unik är främst att den är en automatisk säkerhetsspärr som alltid säkrar kåpan när den öppnas. Den har dessutom en egen infästning vilket gör att den säkrar kåpan även ifall en bult till själva gasfjädern går av. Spärren passar de allra flesta kåpsläp på marknaden. 

– En vän och kollega var med om ett tillbud som han berättade om vid en fikarast. Vi kände båda till ett dödsfall som skett 2 mil ifrån där jag bor. Så det var inte svårt att förstå att många utsätter sig för en risk, utan att förstå vad det handlar om. 

När jag rannsakade mig själv så insåg jag att mina egna barn brukade klänga sig upp på släpet för att sitta på skotern och leka. Där startade min tankeverksamhet för att finna lösning på ett problem som inte borde få finnas.

– Oberoende tester har visat att det vid kall vintermiljö ofta kan röra sig om krafter kring 1700 kg. Då mätt 1 meter bakom gångjärnet om en gasfjäder går sönder och kåpan slår igen. Alltså precis där man stoppar in armarna så man skall spänna fast sin skoter. Milt uttryckt blir det snabbt livsfarligt om du får kåpan i huvudet, även om du befinner dig i den bakre delen av släpet. Genom åren så har jag hört åtskilliga berättelser av olyckor och tillbud från mina kunder, så jag är lite förvånad att inte hela branschen tar det på ett större allvar. Då ansvaret för produktsäkerhet gäller alla som tillverkar och säljer varor på vår marknad.

Det är extra kul att vara med och bidra i den här typen av samarbeten som leder fram till att spärren monteras som standard. Som Markus sa ”det här ger ett mervärde och säkerhet för vår slutkund”!
Jag vet att det även är en önskan som ledningen i SNOFED som har uttalat till hela släpvagnsbranschen att SpringSecure borde vara monterat på alla nya släp. Både tillverkare och alla släpåterförsäljare är välkomna att erbjuda spärren till sina kunder. 

Spärren går ypperligt att eftermontera på alla fabrikat av släp, så kontakta mig eller TIT så löser vi det. Nu råkar jag veta att det kommer att komma ett rabatterat erbjudande till alla skotermedlemmar som följer TIT i sociala medier.  Så ett tips är att hålla ögonen öppna på dem! 

Med det säger vi på Sledtrax stort tack till Trade in Trailers, SNOFED, Svedea, Wasa Kredit och Spring Secure. 

Men framförallt, bli medlem i en SNOFED ansluten skoterklubb, det främjar alla oss som har detta intresse!

LÄS MER OM ERBJUDANDET 

Fortsätt läs

Mer i Sponsrade inlägg

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen