Kontakta oss

Sledtrax testar

VINTERNS VERKTYG RMK AXYS 163″ TD HAR ANLÄNT

Ni vet när man på vårkanten bestämt sig för att nästa år investera i en ny maskin, skakat hand med försäljaren, övervägt den ekonomiska biten, bearbetat Frun, ja allt som skall tänkas övervinnas, då återstår den eviga väntan. Den känns verkligen evig när det är fem – sju månader eller längre tills förvärvet kommer att dyka upp. Men så äntligen kom det där efterlängtade telefonsamtalet.

Telefonen ringde en torsdagseftermiddag vid 17.00 när jag stod i köket och vispade grädde.
I andra sidan luren sa en röst att skotern hade anlänt och självklart gick det fint att hämta den redan nästa dag. Givetvis är det enda man vill att hämta grejerna när det kommit.
Men eftersom jag skulle åka till södra Sverige tidigt på lördag morgon och det var mycket annat som skulle hinnas fixas och inhandlas samt packa så hanns det tyvärr inte med. Det ansåg i alla fall Frun och hon hade kanske rätt, men vänta en hel vecka till? Å huuuva vad tungt.

Som tur var gick veckan i södra delarna av landet fort då den ägnades åt andra hobbyaktiviteter. Till sist var det så måndag en vecka senare och klockan ville till att ticka över till 16.00. Fort iväg från jobbet och koppla släpvagnen, här ska hämtas skoter. Pirret i magen efter all väntan är nu olidlig.

Jag möttes upp av Lisa Johansson på Mellanströms motor i Arvidsjaur som visade mig vägen till maskinen. Den står inte intill butiken och väntar på mig, utan jag får följa med runt till några bakomliggande byggnader för att få se nyförvärvet. Ett handslag senare är den lastad och klar.
Nu återstår endast den roliga biten, det vill säga all körning som jag ser fram emot under säsongen. Jag hoppas mer än gärna att det kräksnöar i dagar, det borde det göra efter alla snödanser undertecknad utfört de senaste veckorna. De senaste vintrarna har ju tyvärr varit ganska så mediokra om man som snöfantast tittar tillbaka till början av 2000.
Så känns det i alla fall, så nu får vi verkligen hålla tummarna för att vi får uppleva en gammeldags äkta snövinter.

Håll utkik efter nästa artikel för dom första milen ligger bakom hörnet.

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen