Kontakta oss

Nyheter

X-GAMES 2019

I helgen går X-games extremsporternas ”OS” av stapeln i Aspen Colorado, och självklart har vi några svenskar på plats för att försvara våra färger. Tyvärr finns inte skotercross med på schemat i år men istället kan vi se freestyle med skoter och snowbikes på arenorna. Det finns också ett par svenskar som ställer upp i grenar med skidor och snowboard.

FOTO: FREDRIK ANDERSSON ÅKARE: RASMUS JOHANSSON

På snöskotersidan har vi Rasmus Johansson och Daniel Bodin som ska vara med och göra upp om medaljerna i freestyle. Med sig har dem fotografen och filmaren Fredrik Andersson känd från Northern Light Films.

FOTO: FREDRIK ANDERSSON ÅKARE: DANIEL BODIN

Daniel Bodin har legat i träning inför X-games och trots en skadad tumme, har det inte stoppat grabben från Malung. Frågan är om skadan sitter i tummen eller längre upp?
Daniel har länge tillhört den absoluta toppen när det gäller freestyle, både på skoter och motorcross och är definitivt en av guldfavoriterna inför årets tävling.

FOTO: FREDRIK ANDERSSON ÅKARE: DANIEL BODIN

Rasmus har också tränat stenhårt inför X-games med en imponerande utvecklingskurva, backflips med olika kombinationer av trick börjar bli vardag för talangen från Kiruna. Senaste veckorna har han varit på plats i USA för att kunna träna fram till tävlingen. Det har dock inte varit helt smärtfritt då skotern fick sig en rejäl törn vid en backflip med underrotation, som tur var blev det endast materiella skador.

FOTO: FREDRIK ANDERSSON ÅKARE: RASMUS JOHANSSON

Vi på Sledtrax vill önska både Rasmus och Daniel ett stort lycka till i helgens tävlingar.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen