Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT M 8000 HARDCORE – NÄR HÅRD BLIVIT HÅRDARE!

Arctic Cat har sedan de första gången släppte HardCore Serien från fabriken i Thief River Falls utvecklat modellen från år till år. Största banbrytande utvecklingen kom till Hardcore serien då Ascender plattformen presenterades för marknaden.Smalare, mer välbalanserad och därmed en mer lätthanterad maskin med grymma egenskaper för skråkörning i de tuffaste branterna.
Det konceptet har Arctic Cat valt att behålla och vidareutvecklat till 2019.

C-tec 2 motorn som kom till 2018 sitter även i årets upplaga av Hardcoren och vilken glädjespridande motor det är. Ge gasen en touch mot styret och den hissar skidorna mot skyn redo att leka av sig.
Den levererar hela vägen och effekten finns där att hämta precis när du ber om det.
Här finns det inga fördröjningar och när det kommer till gassvaret så är katten verkligen mer vild än tam, det gör det svårt att inte le vansinnigt under hjälmen.
Det är nästintill omöjligt att dölja adreanalinpåslaget som denna maskin ger.

Trots att detta är en utpräglad lössnömaskin så måste vi ju faktiskt köra längs lederna för att ta oss till de riktiga guldkornen. Trots den smala 36” framvagnen så går denna maskin bra att köra längs leden, nu är det absolut ingen ledracer. Men för att vara en mountain maskin fungerar det bra på transportsträckorna och Fox Float QS3 stötdämparna gör verkligen sitt jobb.
Guppen känns som lätta smekningar och det enkla 3-klicks systemet på stötdämparna gör det enkelt att ändra efter eget tycke.

Efter några mils pressande längs West Yellowstones leder, var det äntligen dags att bjuda upp Hardcoren till dans bland bergstoppar och raviner. För att få se vad denna maskin verkligen går för i sitt rätta landskap. Är den verkligen så rå som den ser ut? Det kvicka gassvaret gör det verkligen lättare att hantera maskinen i skogen, och smeker man katten medhårs får man den att göra som den blir tillsagd att göra, men man får faktiskt jobba lite för det.
Även om mycket kommer gratis i kombination av att ett ettrigt gassvar och en maskin som är väldigt välbalanserad.

När skidresen upplevs som de blir alldeles för stora och för ofta? Enkelt, klicka om den bakre Fox Float QSL stötdämparen i boggien i läget Lock och Arctic Caten kommer att bli mer klättervänlig med mindre skidres som följd, smidigare än så kan det inte bli.
Trots att stötdämparna varit bland det värsta som finns att frambringa på marknaden redan i år, har man valt att uppgradera dom ytterligare till 2019.

De fjäderlösa stötdämparna har nu ersatts av coil over versionen istället, vilket betyder att det nu är spiralfjädrar med förbättrar komforten och maskinen känns mindre stötig. Självklart sitter det QS3 justering med 3 lägen från soft till hard som förenklar inställningarna rejält.

För att ytterligare göra Hardcoren ännu mer HARDCORE har Arctic Cat monterat rejäla förstärkningar på boggieskenorna, tanken är att man ska kunna plocka rejäla hopp utan att nått ska ge vika.

2019 års Hardcore är utan tvekan en av Arctic Cats absoluta värstingar och är den maskinen man ska välja för riktigt hård körning. Är man en mer renodlad puderälskare bör man ta en extra titt på nya Alpha One.

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen