Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT X-PLORER – KATTEN GER SIG IN I KAMPEN OM RENSKÖTARNAS UPPMÄRKSAMHET

En lucka i de flesta skotermärkens program har varit en smal “bredbandare”. De enda som haft något att komma med egentligen har varit Lynx med deras 49 Ranger, och många påstår fortfarande att Forest Fox är den bästa skotern tillverkad någonsin. Nu ger sig även Arctic cat in i branschen med smalbandad nyttomaskin för att täppa till ett hål i modellprogramet och vinna mark som arbetsmaskin, bland annat i renskogen.

Vid första anblick ute på uppställningsplatsen är det den högre rutan med backspeglar som sticker ut gentemot sina mountainbröder. Bredare fotsteg och längre dyna är andra saker som är annorlunda. Arctic har även valt att montera en lite bredare framvagn på X-plorer. 39 tum närmare bestämt. Varför man valt att sätta en lite bredare framvagn vet vi inte, men den är i alla fall stabil utan att på något sätt bli för svår att svänga runt i kuperad terräng och tät vegetation

Mattlängden på denna maskin är 154 tum eller 3912 om man vill vara mer specifik. Längden passar utmärkt till våra förhållanden och kamhöjden är moderata 43mm. Skidorna är av modell “extra breda” för att ha bra bärkraft i lössnö

Hur som helst så bär det till sist iväg.
Efter leden är den lugn och sävlig, precis som vilken touringmaskin som helst. Motorn svarar kvickt, Arctic Cats 600 är helt klart en mycket potent snurra, och med C-TEC2 går det att köra den riktigt billigt. Dämparna fungerar utmärkt, färden på led i halvhögt tempo klarar X-plorer utan konstigheter.

Efter att vi kört en sträcka led så ger vi oss ut i terrängen. Mattlängden gör så maskinen bär upp fint, variatoruppsättningen är len. Det är inga problem alls att smyga sig iväg i den lösare snön utan att spinna bort fäste. Boogien är ledad bak, så kör man fast eller bara tänkt backa ute i terrängen så går även det bra. Mellan träden är det inga problem att snirkla och smidigheten är det heller inget fel på. Har 49 Ranger fått en konkurrent? Absolut!

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen