Kontakta oss

Trax impressions

LYNX BOONDOCKER 3900 600R E-TEC

För några veckor sedan hade vi nöjet att få vara med BRP och köra deras 2020 line-up , ett riktigt bra event som lämnade massor av intryck och känslor. 2020 verkar inte bli något dåligt år från BRPs sida heller! Följ med när vi känner lite på deras nya Boondocker 600R E-TEC, ett riktigt busigt lodjur om vi får säga vårt!

Vid en första anblick ser maskinen ganska neutral ut, eller rättare sagt ganska clean. Inga färger som sticker ut likt storebror med 850 E-TEC motor, men du hittar samma korta och tajta tunnel (shorty) även på den här Boondockern.

Hur känns då maskinen vid en första provtur? Jaa… tanken slår nog många om en 600 har det som krävs för att få nog mycket snurr i maskineriet, blir det nog roligt och tar den sig fram i brantare terräng? Det första som slår oss är hur lättkörd den är. Skotern känns smidig och följsam och 36” framvagnen gör inte saken sämre. För den som gillar att köra med skidorna rakt upp i vädret kan vi meddela att det inte är några problem med den nya 600 motorn som har en otroligt bra gasrespons och busfaktorn är förvånansvärt hög.

När vi ändå har skidorna i luften kan man se att det är en helt ny modell till kommande år,Blade DS+. Dessa är framtagna för teknisk backcountry körning där djupsnö och korsande av gamla spår är ett vanligt inslag. Den nya skidan är lite längre och har en annan köl, detta är gjort för att få en tryggare känsla och bättre bär i snön. Om vi återgår till motorn och dess karaktär är det svårt att inte bli imponerad, otroligt bra gas svar och ett register som påminner mycket om storebror 850 E-TEC. Den spontana reaktionen är att motor och drivlina lirar riktigt bra ihop. När vi tittar in i bandtunneln ser vi den nya PPS2 DS+ boggin och runt den sitter en 64mm powdermax matta, de båda komponenterna fungerar bra tillsammans och känns som bra alternativ på maskinen.

Boondockern flyter bra i snön och greppet finns där när tummen trycks mot styret och de 64 mm höga kammarna får arbeta. När vi summerar vår körning med Boondocker 600R är vi ganska överens, det här är en maskin som är lätt att köra och riktigt rolig dessutom. Den lurade fram leendet vid mer än ett tillfälle, och man ska vara en riktigt vass chaufför på de motorstarkare maskinerna för att hålla denna 600 bakom sig.

Vi får en känsla av att det kommer synas mer av denna ”black beauty” till vintern och vi tycker att det är en efterlängtad modell i Boondocker familjen!

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen