Kontakta oss

Trax impressions

LYNX BOONDOCKER 3900 RE SHORTY – DEN HÅRDHUDADE LOKATTEN HAR HITTAT HEM

Boondocker modellerna har funnits med i BRPs startfält sedan 2013 och sedan dess har dem hängt med i flottan och har år efter år klättrat stadigt i utvecklings kurvan. Till i år påträffar vi en ny variant av förra säsongens glödheta 3900 RE modell, nämligen Lynx Boondocker 3900 RE Shorty. Ni hörde rätt! En Lokatt som fyller upp tomrummet för den som trivs bäst med den lite mer aggressiva och råare körstilen. Häng med när Sledtrax låter lokatten sätta sina avtryck i vinterlandskapet.

LYNX BOONDOCKER 3900 RE SHORTY

Förra säsongen tillkom RE 3900 i Boondocker-familjen vilket var en väldigt efterlängtad modell från Lynx, som dessutom blev en väldigt lyckad och uppskattad maskin på marknaden. Till i år har det breddats med ytterligare en variant av RE-modellen där namnet Shorty skvallrar lite om förändringarna som skett. Med den korta Radien DS tunneln, rejält tilltagna stötdämpare och en maskin som i sin helhet skriker finsk hårdrock.

Vi fick en känsla av att den här maskinen passar som handen i handsken för dig som lutar mot kategorin ”go hard, or go home”. 

LYNX BOONDOCKER 3900 RE SHORTY

Till skillnad från Boondocker DS där fokuset legat mer på framkomligheten i snöns djup har RE Shorty-modellen riktat in sig mer på att bli hanterad i en mer aggressiv körstil. Shorty har KYB 36 CR stötdämpare i framvagnen samt KYB 46 HLCR stötdämpare i boggin. Dessa har clicker vred för snabbjustering med fler inställningsmöjligheter jämfört med DSen för att kunna anpassa maskinen efter den typ av körning man tänker göra.

Fjädringsegenskaperna är med andra ord väl tilltagna vilket vi fick testa i några längre flygturer där stötdämparna tackade och tog emot. Det här är maskinen som kombinerar lössnökörning utan att begränsa möjligheterna till stora hopp.

LYNX BOONDOCKER 3900 RE SHORTY

När det är dags att bekanta sig med den lite brantare terrängen och låta klätteregenskaperna bekänna färg upplevs framkomligheten tämligen bra och även fast BRP valt att på denna modell fokusera mer på att vara funktionell för den aggressiva körstilen lever lössnöegenskaperna och framkomligheten i snön kvar, och den har inte alls en så stor klyfta till broder DS framkomlighet.

Mattan med 64mm kammar ger ett  bra driv i snön och vi saxar oss upp mellan träden. Dags att lägga maskinen på skrå, här upplevs den relativt stabil med några kast med bakändan som vi snabbt räddade upp. Maskinen har en tydlig och rapp gasrespons när vi börjar att arbeta oss upp mot högre höjder. 850-motorn har gott om effekt och P-drive variatorn gör ett bra jobb då växlingen känns väldigt gemytlig. 

LYNX BOONDOCKER 3900 RE SHORTY

Vi kommer mot en mindre sluttning och ger oss på ett försök att leka av oss i form av en 180 graders vändning för att testa om den kortare tunneln ger en mer lekfull och hanterbar maskin. Lokatten känns samarbetsvillig och ivrig och det resulterar i att vändningen upplevdes enkel och kontrollerad, här fick vi mersmak på lekfullheten som den bjuder in till.

Förra säsongen saknade många möjligheten att köpa Boondocker RE med 36” framvagn. Där har BRP lyssnat på kundernas efterfrågan och gjort detta möjligt på Shorty modellen, något som givetvis gör sig märkbart när det är dags att hantera maskinen ute i terrängen. Den upplevs väldigt följsam och hela maskinen andas god geometri och kvalité

LYNX BOONDOCKER 3900 RE SHORTY

LYNX Boondocker 3900 RE Shorty är en lekfull och hårdhudad Lokatt för dig som söker en tillförlitlig maskin när de tär dags att ta körningen en hårdare nivå.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala handlare:

SN MOTORSERVICE

E-SON

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO BLÅ

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen