Kontakta oss

Trax impressions

LYNX SHREDDER DS 3900 TURBO R – ETT SMIDIGT LODJUR I PUDERSNÖN

Lynx värsta lössnömaskin inför 2024 är Lynx Shredder DS 3900 Turbo R. En maskin som på papper ser ut att vara som klippt och skuren för de brantaste backarna och den djupaste snön. Vi testade detta svart på vitt under vår färd i Montana, där snön låg djupare än på länge. Detta är vårt intryck om maskinen under den färd som gjordes under helt perfekta förhållanden!

Redo för äventyr på bergen

Inför 2024 kom Lynx med en hel hög av nyheter, där några av dessa var på lössnömaskinerna. En av dessa spännande uppgraderingar hittar vi på Lynx Shredder DS 3900 i form av en ny smalare framvagn med spårvidd på 34”. Nyfikna på denna nyhet men även på maskinen i helhet satte vi vantarna på den knallröda Shreddern som stod på parkeringen och bar oss iväg ut mot de snötäckta bergen.

Ledkörning är inget hinder

På färden upp mot ”lekområdena” blir det en del ledkörning och trots Lynx Shredder DS tänkta användningsområden klarar man denna uppgift med bravur, här har man en stötdämpning av hästlängder att tacka. KYB 36 Plus Kashima gör nämligen ett riktigt bra jobb ihop med PPS2 DS+ boggien. Inga konstiga kast här inte, och vi tuffar på i god fart med ett gott kvitter från den turbomatade 850 motorn. När vi tagit oss upp på höjd så öppnar skogen upp sig och nu skall de 180 hästarna få galoppera fritt!

Lössnöskörning som lämnar intryck

När vi börjar ta ut svängarna med denna Lynx Shredder DS 3900 Turbo R är det med ett stort smil på läpparna. 850 motorn bokstavligt talat fräser när vi åker fram, en grym känsla. Men även en nödvändighet här på 3000 meters höjd då turbon verkligen kommer till pass. Mindre effekt eller kortare matta önskar man sig ej vid dessa förhållanden, det känns ganska tryggt att veta att man kan stanna och ta om, trots den djupa snön. Visst får maskinen arbeta men effekten i överflöd och de 76mm höga kammarna ser fort till att man är uppe i full fart igen.

En tydlig skillnad i körningen är hur pass lättkörd denna nya DS är, den nya framvagnen som blivit 2” smalare gör en märkbar skillnad. På förhand befarade vi att man riskerade att tappa känslan i körningen och få mindre effekt av hur man som förare hanterar styret, men så var inte fallet. Vi tror att Lynx här har hittat en riktigt bra kombo med Blade DS+ skidorna som har en hög bärighet i snön och den nya aningen smalare framvagnen.

En ny maskin med ny teknik

Efter en stunds körning och fotande är undertecknad ganska utarbetat och ser till slut till sätta fast skotern rakt upp i en backe. När då orken då börjar sina är det enormt skönt att denna modell hade SHOT, som gör att man på ett enkelt sätt får igång skotern oavsett hur skotern är placerad eller hur ”dumt” man står till. Att klättra upp och dra i snöret är nämligen inte alltid så lätt. Sedan har även denna maskin ett annat tillval som är 10,25” displayen vilket inte bara ger skotern en modern känsla och tar den in i rätt årtionde, den har även riktigt fina funktioner och har slutligen en installation som gör att man har en stor slät yta som är lätt att hålla fri från snö. Det sistnämnda, att kunna få bort snön och kunna se mätaren, det är ett större problem än vad man kan tro på många skotrar. Det märks helt enkelt att Lynx har tänkt till på denna plattform.

Sammanfattningsvis

Våra första intryck om Lynx Shredder DS 3900 Turbo R är att man här har en brutal maskin som helt klart har hitta hem i lössnön. Den är trots sina extrema egenskaper är mycket smidig och lättsam att köra. Att ha kul samtidigt som man tar sig fram riktigt bra i lössnön, det är nog vad man gör bäst på denna maskin!

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Trax Impressions

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

CROSSFIX

LJUNGBERGS MOTOR

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen