Kontakta oss

Nyheter

POLARIS SNÖSKOTRAR 2023

Om man trodde att Polaris kulle ta ett lugnare år efter lanseringen av BOOST under föregående år kunde man inte ha mer fel. När dem nu släppt modellerna står det klart att det kommer stora nyheter med nya motorer och modeller som vi inte ens kunnat drömma om. Följ med på denna sammanfattning av höjdpunkterna för Polaris snöskotrar 2023! 

Störst går först och i släppet av Polaris snöskoterutbud för 2023 är det framförallt en sak som sticker ut. Denna heter Polaris PATRIOT 9R och är en ny motor baserad på PATRIOT 850 med en mängd förändringar som resulterar i en Factory mod, Big Bore, motor på hela 900cc. Med en lättare vevaxel, lättat svänghjul, CNC portade cylindrar och keramikbehandlade toppar på kolvarna utlovas det en oslagbar gasrespons. Utöver detta levererar motorn 7% mer effekt än PATRIOT 850 och hela 12% mer vridmoment, samtidigt som motorn är har lägre roterande massa. 

Motorn hittar man i Snowcheck-modeller av RMK SLASH och dem kommer även att vara bestyckade med P-22 variatorn, som vi i år såg på BOOST modellerna. Det är hur häftigt som helst att Polaris nu erbjuder en brutal motor som man i andra fall enbart hittar under huven på tävlingsmaskiner på andra sidan pölen. Och att dem säljs med Polaris otroliga garantitid av hela 5 år, det gör inte saken sämre. Vi tror att detta kommer att vara en fruktansvärt rolig maskin att köra!

Nästa stora nyhet är en helt ny applikation av en 4-taktsmotor vid namn Prostar S4. En motor som är baserad på polaris beprövade ProStar arkitektur som man sett UTV modeller tidigare. Motorn är på 1000cc och man har som mål att erbjuda en produkt som är enkel och använda, kräver lite service och är billig i drift. Det är även så att gasen styrs elektroniskt, något som vi tycker är trevligt att se på snöskotrar som denna motor är tänkt för.

En av maskinerna som man nu hittar den nya ProStar S4 motorin i är Polaris Titan adventure 155. Det tidigare alternativet om 800 Cleanfire motorn finns dock kvar i utbudet för 2023.

Den andra modellen där man använder Prostar S4 motorn är Nordic Pro 146, som även denna finns i två varianter. Antingen 4-taktsmotorn Prostar S4 eller tvåtaktsmotorn 650 Patriot motorn.

En annan ny modell är Polarisnyhet är 650 SKS 146, som ny återfinns i Matryx-plattformen och skall klara ledfärden med bravur bestyckad med Patriot 650 motorn, sedan har den en 2T kamhöjd för att göra färden utanför leden till en fröjd.

Sist men inte minst har vi två riktigt häftiga nyheter som vi inte kunde tro var sanna vid det första ögonblicket. Under Snowcheck perioden kan man nämligen beställa både INDY VR1 137 och Switchback Assault 146 med Patriot Boost motorn. Detta kommer utan tvekan at vara två helt sanslöst roliga maskiner och vi ser starkt fram emot att få sätta oss bakom styret på en av dessa.

Detta var bara ett axplock av de nyheter som vi tycker var mest intressanta, det finns massor av fler uppdateringar att skriva om och fler intressanta valmöjligheter till olika modeller. Kika in Polaris hemsida och bygg din egna maskin med ännu mer valmöjligheter till detta år eller kontakta er närmsta återförsäljare för mer information!

BYGG DIN EGNA 2023 POLARIS

Kontakta din lokala Polaris handlare:

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

LINDROTHS MOTORCENTER

CAMP GAUTO

Läs fler NYHETER

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen