Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO BACKCOUNTRY SPORT 600 EFI – RAPPORT TVÅ

Säsongen har dragit i gång och vi med den! Det är härliga tider framför oss nu när helgerna kan fyllas med frisk luft ute tillsammans. Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI har som vi nämnt tidigare utrustats med både dragkrok, större dyna och en packväska. Detta är något som vi kommer att använda oss mycket av framöver! Just i dag har vi planerat för en tur själva – pulkan då? den får stanna hemma!

Ut på egen tur.

Oavsett anledning är det bara att krast konstatera att vädret har varit av den extremare sorten under inledningen av denna vinter med temperaturer till och med under -40 grader Celsius, även om längtan efter dagar med vår Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI varit stor så var detta varit något vi oftast fått drömma om. Snömängden är absolut tillräcklig och nu har vi snart ljuset med oss också.  Temperaturen var äntligen human och när herrarna i familjen befinner sig på egen skoterutflykt beslutade jag och dottern för att packa oss iväg på en egen tripp.

Packväskan ersätter pulkan i dag!

Denna gång ska vi åka utan pulka och har som mål att köra till en välkänd utflyktsplats där vi vet att det finns möjlighet att gå in och värma oss i en skoterkoja vid en eld, så här tidigt på säsongen kan detta vara en viktig strategi för en lyckad tripp med barnen. Väskan som vi monterat på Ski-doo Backcountry 600 EFI är väldigt smidig och rymlig, vi får plats med mer än vad vi tänkt oss. Hamburgare, varm choklad toppad med vispgrädde och marshmallows och så klart kex med chokladöverdrag för att kunna göra s´morse är också några av mutorna som jag lockat med. Väskans stora fack stängs med hjälp av en dragkedja när allt ätbart är packat och sedan spänner man över ett locket för extra skydd. Just denna dag packar vi även med oss lite ved, den hålls nu med hjälp av de justerbara remmarna under locket till väskan. Riktigt smart och uppskattat!

Redo för dagen!

Vi har tankat och är nu äntligen redo för att rulla från gården, med en enkel vridning på nyckeln startar motorn. Det känns så klart lite friare att rulla i väg längs spåren i skogen utan något bakom. Min dotter sitter mer än rymligt bakom mig och det finns gott om plats kvar på dynan vi monterat. Även om temperaturen inte visar så många minusgrader så känns januariluften alltid så mycket kallare, det är verkligen skönt att kunna få lite extra värme om händerna från hantagsvärmarna som Ski-doo Backcountry 600 EFI är utrustade med. Vädret har varit väldigt varierande denna vinter med kraftigt blåst och snöfall, grader närmare nollan och mer än fyrtio minusgrader så föret är något blandat. Bitvis är både led och sjöar ganska guppigt men vi sitter väldigt behagligt och upplever att dämparna balanserar skotern och gör precis det de ska för att göra åkturen behagligare.

Dagen får mer än godkänt.

Framme vid utflyktsmålet så öppnar vi upp spännena och lastar av veden, öppnar väskan och tar ut vår utflyktslunch. När elden knastrar så där trollbindande och lunchen är intagen är glöden precis rätt för att göra marshmallowsen så där krispigt gyllenbruna för att klämmas ihop med chokladkexen till en s´morse! Tiden går fort när man har roligt och det är dags att börja rulla hemåt efter leden för att få njuta av färden i dagens sista ljustimmar. Packningen är lättare och hjälmarna tas på, vi ser hur solen vilar i horisonten för att snart försvinna ner bakom trädtopparna. Utflykten får bra betyg av dottern och vi hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa sväng.

Hemma på gården lägger vi enkelt i backen med en nyckelvridning på Ski-doo Backcountry Sport och kan då backa upp framför porten för att sedan kunna parkera skotern i garaget så den är tinad och redo för nästa tur! Det är en härlig känsla att kunna ta sig iväg själv och styra skotern vart än vi har lust, sen är det bästa att vi just nu har så många fina dagar framför oss. Hoppas vi ses i snövimlet!

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Gillar du kläderna? Titta in SCOTT SPORTS

Gillar ni kläderna? Kika in 509

Se några SledtraxTV

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen