Kontakta oss

Reportage

ARCTIC CAT 2018 – ÄNTLIGEN 800 C-TEC 2!

Det har väl inte undgått någon som har sociala medier att det häromdagen plötsligt dök upp några foton på nästa års nyheter ifrån Arctic Cat hos en av de största återförsäljarna i USA. Senare samma dag var även den officiella hemsidan uppdaterad. Var det ett ärligt misstag eller inte lär vi inte få reda på men nyheten var inte direkt oväntad heller men efterlängtad, en 800:a med samma motorgener som lillebror 600 C-TEC2!

Ja oavsett hur lanseringen var planerad så är det i alla fall bekräftat, en moderniserad 800:a med samma teknik som 600:an, kallad C-TEC2 DSI(Dual Stage Injection). Och vi alla vet ju hur grym 600:an är så det verkar lovande! Jämfört med den gamla så ska bland annat oljeförbrukningen minska med upp till 30 % under 7000 rpm. Även bottenregistret ska ha förbättras med hela 36 % och enligt A-C så ska det finnas ca 160 kusar att tillgå. En djupdykning av denna nya snurra kommer naturligtvis dyka upp framöver!

 

M-modellen har även fått en ny plattform kallad Ascender vilket innebär en rad förbättringar. Dels är den avsmalnad totalt sett med 10 %, tack vare att fotstegen är smalare och kåporna åtdragna. Kåporna ska även ha fått sig en översyn med bättre passform och kvalité. Låter bra!

 

 

Det är i dagsläget oklart vilka modeller som kommer till Sverige men just nu är det två modeller presenterade med nya 800:an, M8000 Sno Pro 153/162″ och ZR8000 Sno Pro.

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen