Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA 2020

Söker vi på ordet ”Hardcore” dyker ”the most active, committed or doctrinaire members of a group or movement” upp som beskrivning. En beskrivning som sitter som en smäck på vad Arctic Cat hardcore alpha verkligen är. Den är något speciellt och den sticker ut i gruppen lössnömaskiner då den har den brutalaste setup:en som går att påträffa i Arctic Cat-stallet.

Storfavoriten Hardcore har till nästa år fått en rejäl uppdatering i boggin då de traditionella boggiskenorna nu mer är historia då Arctic valt att vända blad och starta ett nytt kapitel även här. Bläddrar vi fram till 2020 ser vi att de valt att göra den råaste maskinen ännu råare, två har blivit en.  Vi hittar nämligen den banbrytande boggiskenan monorail i Hardcore 2020.

Det är dags att hoppa på ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA och det första vi möts av är en ny färgsättning. Grå och röd är de kulörer vi möts av som faktiskt gör att ögonbrynen höjs i följd av en nöjd nickning och ett leende, den ser brutal ut.  Blicken faller ner och där ser vi att de valt bort rutan och ersatt den med en 2,5cm list, något som i sin tur gör att den utstrålar ännu mer råhet.

Det är ett synnerligen välkänt ascenderchassi vi har framför oss, ett mycket omtyckt sådant. Men kikar vi närmre ser vi några mindre uppdateringar som gör maskinen mer välslipad. Tunneln är förstärkt till nästa år och ska nu tåla mer stryk än på föregångaren. Vi finner även en annan matta, 3” powerclawmatta med 3,5 tums delning, den som vi förra säsongen påträffade på Mountain cat alpha one.

Dyker vi ner under huven finner vi den driftsäkra favoriten 800 C-tec2 motorn där vi till 2020 hittar nya kolvar, cylindrar, förbränningsrum och mappning där det bland annat utlovas att den kombinationen ska ge bättre gasrespons men även ekonomiskt sett sparar några slantar då bränsle- samt oljeförbrukningen ska vara lägre än tidigare.

Arctic har varit känd för att redan från fabrik bjuda till med rejält tilltagna stötdämpare, något som de självklart utrustar Hardcore-maskinerna med också. De grymma justerbara fox Zero QS3 lever kvar och även FOX float QSL som vi finner i boggin där lockfunktionen gör att den får mer fördelaktiga egenskaper vid brant klättring. En dämparuppsättning som inte går av för hackor och som passar utmärkt till den lite hårdare och mer brutala körningen som Hardcoren är lämpad för.

Hur är Hardcoren att köra med enkelskenan och de nya uppdateringarna?

Det första vi reagerar på är vilken skillnad det är på mattan. Hardcoren har alltid varit en busig maskin men med nya mattan höjer den rolighetsfaktorn ytterligare ett snäpp, greppet är outstanding och den gör att maskinen gärna hissar skidorna mot skyn. Det nya greppet gör även att gasresponsen upplevs som betydligt bättre på alla varvtal. Effekten i den nya drivlinan tillsammans med greppet finns att hämta precis när du ber om det, något som uppskattas i hög grad vid teknisk körning.

Monorailen är den största uppdateringen till i år på Hardcoren gör att den tveklöst är betydligt mer lätthanterad och lättkörd jämfört med innan. En nyhet som förhoppningsvis kommer att värdesättas högt hos förarna då Hardcoren med dess uppdateringar kommer att ta förarna till nya nivåer.

Maskinen utstrålar minst sagt pålitlighet, något som även upplevs under provkörningen.  En förfinad storfavorit gör att vi kan alla enas om att den ger dig som förare en redig boost för självförtroendet. Den väcker minst sagt hungern efter att ta sig an nya utmaningar och de tuffaste branterna med alla efterlängtade uppdateringar. Hardcoren har minst sagt blivit ännu mer Hardcore.

Läs mer om Arctic cat ALPHA

Läs mer hos Arctic Cat HÄR

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen