Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT BLAST LT 4000

När undertecknad växte upp fanns det flera modeller som var både en och tvåcylindriga, det var skotrar som hade från 250 till 440cc och var väldigt lättkörda. Med åren så har den kategorin av maskiner nästan fallit i glömska förutom några få undantag. Det har under senaste åren varit extrem focus på lätta maskiner med mycket motor och matta. Arctic Cat har gått mot strömmen och backat bandet lite och tagit fram en ny motor och tillhörande chassi, det är ju givetvis Blast modellerna vi pratar om. Häng med när vi bekantar oss med Arctic Cat Blast LT 4000.

Arctic Cat Blast LT 4000

Till nästa år har Arctic Cat tagit fram en ny modellserie som heter Blast, när vi var i Åkersjön i mitten av mars hade vi på Sledtrax möjlighet att provköra Arctic Cat Blast LT 4000 under deras snowshoot. Vad är det för typ av maskin då? När vi ser den för första gången kan vi konstatera att den inte är riktigt fullstor, det är heller ingen barnskoter till storleken. Här har Arctic Cat gjort en ny modell som är lite nättare i men fullt kördugliga för en vuxen person.

Arctic Cat Blast LT 4000

Hjärtat i maskinen är en helt nyutvecklad 397 cc vätskekyld tvåtakts motor som har en cylinder. Med insprutning och den senaste tekniken ska den leverera ungefär 65hk. Runt motorn har man utvecklat ett helt nytt lättvikts chassi för att allt ska lira bra ihop, när vi ställer oss på maskinen känns den otroligt smidig och körställningen upplevs bra.

Arctic Cat Blast LT 4000

Med hjälp av elstarten går motorn lätt igång, det är ett annorlunda ljud när det bara är en cylinder och med förutfattade meningar kan man nog tro att det ska vibrera ganska mycket men med hjälp av balansaxelns som sitter i motorn har man fått bort mycket av vibrationerna och den går jämnt och fint på tomgång. När motorn blivit varm hoppar vi ivrigt upp på maskinen för att åka ut och testa, vi kör efter led i några kilometer och slås av hur lättkörd Blasten är.

De 65hk som motorn har gör ett bra jobb, det går att köra alldeles tillräckligt fort. Både boggie och framvagn arbetar bra och gör att skotern känns stabil efter led. Variatorn känns väldigt välkalibrerad och det går med enkelhet att smyga med maskin.

Arctic Cat Blast LT 4000

Vi viker av leden för att se hur den beter sig i orörd terräng, här gör verkligen LT´n inte bort sig. Den känns otroligt smidig och följsam när vi kryssar fram mellan träden, vi kör med lätthet på skrå längts backar och upplever att maskinen har bra framkomlighet med tanke på storlek och motor.

På 4000 LT`n sitter det en 146” cobra matta med 41mm kammar med bra bett i. Vi surfar oss fram efter ett myrsystem och har riktigt roligt med Blasten, den här maskinen kommer garanterat att väcka skoter intresset hos ett flertal som provar den.

Du kan använda den till både nytta och nöje, tack vare lastracken på bandtunneln är det lätt att få med sig de saker du vill ha ut. Väl tillbaka på parkeringen konstaterar vi att Blast serien kommer att fylla ett tomrum som funnits för Arctic Cat och vi tror att maskin passar såväl stugägaren, skidanläggningen och Samebyarna.

Läs fler TRAX IMPRESSION

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

NAVIS

SKOTERDELEN

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen