Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA MOUNTAIN MAX 154

Det sägs att legenden har återvänt och den här gången har den klivit från 4-takt till 2-takt, ord som får de flesta att häpna. Yamaha Mountain Max har nämligen hittat tillbaka till marknaden och den här gången trummas det på stora trumvirveln då vi under huven hittar en 2-takts 800cc och till det även en stor nyhet i boggin. Häng med när vi presenterar legenden som hittat hem till bergen redo att visa vad den går för.

Yamaha Mountain Max

Yamaha Mountain Max är en ny modell i Yamahas startfält inför 2021. Med det följer även ett gäng fördelaktiga nyheter som enligt oss definitivt är ett steg i rätt riktning. Vi kan snabbt konstatera att stora förändringar har skett sen sist vi såg Mountain Maxen på marknaden. Tar vi en titt i boggin ser vi att de traditionella boggieskenorna nu mer ligger i ett föregående kapitel och istället ser vi en glimt av något som minst sagt ser bekant ut, nämligen monorail. Denna typ av skena fann vi i Arcticstallet redan förra säsongen och att Yamaha följer detta spår känns som ett lyft för köregenskaperna. 

Yamaha Mountain Max

Framvagnens bredd landar på 36”, något som definitivt kommer att vara märkbart och givetvis till det positiva. Vi har en känsla av att denna maskin med 2-takts 800cc, 36” framvagn samt enkelskenan kommer att ge dig som förare en riktigt bra körupplevelse.

Yamaha har till sin och till förarens fördel slagit på stora trumman även vad gäller dämpare. Redan från fabrik hittar vi nämligen foxare rakt igenom. I framvagn bjuds det till och med på Fox Float QS3 dämpare. Tittar vi längre bak finner vi Fox Float QS3 på centerdämparen och i bakre delen av boggin hittar vi FOX Float QSL. Samtliga dämpare har enkel justering genom ett vred och bakdämparen gör det möjligt att låsa med lock-funktionen.

Yamaha Mountain Max

För att maximera Mountain Max maskinen och låta den göra sig sedd bland fjällets toppar likväl som i granskogens branter hittar vi Power Claw mattan som ska ge ett bra driv och bett i snön. Enkelskenan, power claw mattan, 2-takts 800CC motor, fox dämpare runt om maskinen och en längd på 154” känns som ett recept gjort för att bli en lekfull och trivsam maskin när det är dags att ta sig an dalsidor och klättring i granskogen.

Men blanda inte ihop denna maskin med en Alpha. Yamaha Mountain max har nämligen över 150 punkter som skiljer mot en Arctic Cat Alpha. Egen mappning av styrboxen och egen ECU samt Yamahas variator kalibrering och stötdämparesetting för att nämna några av skillnaderna.

Med denna nyhet har vi på sledtrax en positiv känsla av att det definitivt kommer poppa upp allt mer Yamaha-blått i backcountry skogarna framöver.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

Yamahacenter Östersund

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen