Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA DELRAPPORT ETT

Nu ligger snön djup över hela landet, vi har bättre åkning än på länge och tillsammans med vår bästa vinterkompis, Arctic Cat Hardcore Alpha, har vi haft ett par grymt roliga dagar till fjälls. I ren puderanda är det dags att avlämna delrapport ett av denna puderraket!

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA

Vi har precis avslutat ett grymt kul lössnötest i Norrbottens djupa skogar och undertecknad har haft förmånen att köra mycket skoter under dessa dagar. En maskin jag passat på att spendera extra mycket tid med är vår långtestmaskin Arctic Cat M8000 Hardcore Alpha. Jag måste erkänna att jag under denna säsong mest stått bakom en kamera och därmed inte haft alltför mycket tid bakom styret, men drygt 19 mil har vi hunnit med. Det som slår mig gång på gång när jag svischar fram med katten mellan benen hur lättkörd denna maskin är. Såklart gör den djupa snön att Alpha boogien med sin enkelskena glänser, maskinen är trygg och lyder min minsta lilla vink. Körningen går väldigt bra oavsett om det handlar om ett lätt tryck på fotsteget vid en mildare pudersväng eller vid en aggressivare fullgasrepa där man lägger in kroppen för en djupare 180 sväng.

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA

Mattan på denna skoter fungerar exceptionellt bra i detta före. Då avståndet mellan kammarna är 3,5 tum ger det bra utrymme för att skotta sig fram i den meterdjupa snön. Något som undertecknad även uppskattar är enkelheten med stötdämparna. Vid bus på myren och eller vid teknisk skogsåkning är det läge soft som gäller, vill man däremot hoppa eller köra lite hårdare vändningar är det lätt att justera läget till medium eller hard. Detta görs via ett vred på som sitter på behållaren på dämparen.

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA

En annan smart lösning är goggles väskan som sitter framför styrposten. I dagar som dessa när snön ligger djup är det enkelt att ha med sig ett extra par glasögon som dessutom värms upp där dem ligger. Det är klart att glasögonen blir fuktiga om man riktigt badar skotern i snö. Men oavsett väderlek är det enkelt att få fram ett par varma glasögon. Variatorremmen då? Vi har inte sett något nämnvärt slitage på denna och som variatorerna jobbar hanteras remjustering och spänning automatiskt, vilket är uppskattat för en kille med tummen mitt i handen.

ARCTIC CAT HARDCORE ALPHA

Sammanfattningsvis är Arctic Cat M8000 Hardcore Alpha en maskin som imponerat stort på mig. Vid bus, lek och vid sidan av leden där glänser katten! I nästa reportage är det dags att lämna in maskin på första service hos Speedshop Servicecenter i Krokom och därefter montera en massa roliga tillbehör från Arctic Cats tillbehörskatalog. Stay tuned!

Läs fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

SPEEDSHOP SERVICECENTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen