Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT M8000 HARDCORE ALPHA ONE 146”

En av Arctic Cat´s hetaste nyheter 2022 stavas HARDCORE ALPHA ONE 146” en maskin vi fick möjlighet att testa under en av säsongens sista skoterhelger till fjälls. Strålande sol, 0 gradigt och slush med Arctic Cat´s 146 är ett recept för en grymt kul helg. Häng med när vi nu tar reda på hur Arctic Cat´s stora nyhet presterar!?

Arctic Cat har alltid haft grymt potenta maskiner, men de sista åren har några icke nämnda konkurrenter varit snabbare på bollen att få fram mer eftertraktade produkter som marknaden efterfrågat. Framförallt 146” maskiner med smal framvagn och stor busfaktor. Att vara först betyder inte att man blir bäst. Arctic Cat har nu släppt en av de maskiner vi önskat se på handlarnas showroom för ett par år sedan. Väntan är över när vi nu äntligen får en busig 146 kisse med smal framvagn. Hur är den att köra då?

Bakom styret på katten har undertecknad svårt att hålla adrenalinet i styr, glädetjut mixat med skräckblandad förtjusning hör till vardagen när maskinen pressas till sitt yttersta. Den uppdaterade C-tec2 motorn tillsammans med Adapt variatorn levererar tillräckligt med kraft för att chauffören inte ska våga hålla tummen mot styret under några längre perioder. Stötdämparna från Fox ger piloten den där extra tryggheten och maskin känns både välbalanserad och stadig, inga oväntade kast eller nervösa intryck.

Mattan paddlar på hårt i den solvärmda vårslushen, det är lätt att bygga fart även om fästet i snön inte är den bästa. Att lägga maskin på skrå är barnsligt enkelt med Alpha One boggien och kontrollen är stor när man jobbar sig i sidled på fjället. En blandning av mer gas, mindre gas, nypa broms och fästa blicken framåt är nyckeln till balansen.

Busfaktorn är enorm hos denna Alpha och i det segmentet glänser 146an! Upp för en knölig backe i alldeles för hög fart eller en flygtur ut ur en driva eller varför inte en rullevändning? Här briljerar rent ut sagt katten. Inget hinder är för svårt och självförtroendet växer förbaskat snabbt bakom styret på maskin. Ska man däremot köra snabbast på leden eller komma fram först i metervis med puder då är 146an kanske inte det rätta valet. Visst gör den inte bort sig på något sätt i sådan körning heller men då finns de andra maskiner för oss krävande kunder som är mer lämpade för det.

Arctic Cat´s nya Hardcore Alpha One 146a med smal framvagn är en snöskoter som växte mycket i våra ögon under Sledtrax sista helg på snö. Många frågetäcken rätades ut och tvivlet blev som bortblåst. Maskinen från Arctic Cat hör helt klart till en av dem mest intressanta och vassaste 146or på marknaden och det ska bli spännande att köra denna raket mer under kommande vinter.

Läs fler TRAX IMPRESIONS

Läs mer på ARCTIC CAT

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen