Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT RIOT X 8000 146” – SIBIRISKA TIGERN I PUDERSNÖN

Från de glittrande, snötäckta topparna i West Yellowstone, USA, kommer vi med en helt ny berättelse. Här, där himlen möter marken och molnen nästan verkar inom räckhåll, har vi tagit Arctic Cat Riot X 8000 146 till provkörning. På dessa bergssluttningar, täckta av nyfallen pudersnö, upplever vi en maskin som verkligen testar gränserna för vad en ARG katt kan göra.

Utseende som fångar blicken

Redan vid första anblicken skiljer sig Arctic Cat Riot X 8000 146 från mängden. Dess dominerande, aggressiva och ändå eleganta design skapar en iögonfallande look!  Skotern ger intryck av att vara byggd för både fart och erövrande av bergstoppar, med sin smala framvagn och en monorail blir denna 146 tummare riktigt intressant att testa i pudret.

Ett kraftpaket under huven

Under huven gömmer sig det aggressiva hjärtat, 2-taktsmotorn C-TEC2 794cc. Den levererar ett rappt gassvar, vilket möjliggör snabba starter och explosiva accelerationer, något som Sledtrax-teamet var snabba på att notera. Med grymma stötdämpare från FOX som är lätt att manövrera kan du enkelt ställa in maskinens egenskaper efter önskad smak och tycke.

I sitt rätta element

När vi tar dem första svängarna med Arctic Cat Riot X 8000 146 i sin naturliga miljö, pudersnön, kommer katten verkligen till liv. Den har en oslagbar förmåga att klyva igenom snön med en kraft och balans där du som förare faktiskt förbrukar lite energi tack vare monorailen som gör maskinen lättarbetad. Fjädringen absorberar effektivt när vi testar mindre flygturer med katten.

Första Intryck från Sledtrax

Enligt oss på Sledtrax är Arctic Cat Riot X 8000 146 som en ”Sibirisk tiger i snön”. Vår upplevelse är minst sagt “intensiv, adrenalinfylld och absolut beroendeframkallande”. Riot X är särskilt imponerade när man kastar maskin från sida till sida, balansen är exakt och motor ger tillräckligt med kraft trots att vi kör på + 2500 meter.

En snöskoter att räkna med

Utifrån vår erfarenhet och Sledtrax-teamets feedback kan vi utan tvekan säga att Arctic Cat Riot X 8000 146 är en snöskoter att räkna med. Med sin kraft, precision och funfactor att hantera pudersnö ger Riot X en upplevelse som ingen annan. Om du söker den ultimata kompanjonen för dina äventyr i fjällen, så kan katten helt klart vara ett alternativ för dig.

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

TRAKTOR CITY PITEÅ

YNGVESSON MASKIN

EFFEKT POWERSTORE

ERLAS MOTOR

Läs mer på Arctic Cat

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen