Kontakta oss

Reportage

ARVIDSJAUR SNOWMOBILE CLASSIC – POPULÄR TRADITION FÖR GAMLA HJÄLTAR

Att pyssla om och renovera gamla skoterklenoder blir allt mer populärt, men många pärlor kommer sällan eller aldrig ut ur sina garage. Det finns en del evenemang där möjlighet ges att visa upp sin ögonsten, men Arvidsjaur Snowmobile Classic tar det hela ett steg längre och erbjuder dessutom en ca 4 mil lång skotertur. Lördagen 25 februari gick årets upplaga av stapeln. Entusiaster från de nordligaste länen hade hörsammat uppmaningen när 4:e upplagan av den populära skoterträffen genomfördes.

Som sagt, det var fjärde årets som Arvidsjaur Snowmobile Classic anordnades denna strålande lördag och evenemanget behåller sin popularitet bland skoterentusiasterna, konstaterade “Generalen” Thomas Andersson, belåtet.

– Fjärde året nu och antalet deltagare ligger på en ganska konstant nivå. – Några har fallit bort från i fjol, medan några har tillkommit. – Kanske det krävs viss övertygelse att köra över 4 mil med bladfjäder och hjulboggie och vara beredd att göra om det även nästa år? Funderar Andersson med glimten i ögat.

Som traditionen bjuder började dagen med kortege längs Arvidsjaurs gator till torget där maskinerna visades upp för en intresserad och entusiastisk publik. Många sanna och förmodligen en och annan lite mindre sann historia från fornstora dar hördes över det snöklädda torget.

Vädret var verkligen på arrangörernas sida med strålande sol, 30 cm nysnö och i princip vindstilla. Kontrasten mot dagarna innan då snöstormarna ven och man knappt kunde se handen framför sig, till och med inne i samhället.

Efter en dryg timme i strålglansen var det dags att starta motorerna och inleda den långa färden mot Vittjåkk och vidare runt skjutfältet. Innan dagen avslutades vid 16-tiden hade man hunnit avverka drygt 4 mils körning. Avnjutit hamburgerlunch vid Arvidsjaurs skoterklubbs fina skoterkåta och sedan avrundat med topptur upp på fjället Guorbaboda.

Nästan alla ekipage klarade resan runt och endast två maskiner tvingades åka bärgningskälke tillbaka. Ett strålande facit! Ett tecken på att man verkligen har ordning på grejorna även om de börjar ha några år på nacken. Denna fantastiska dag avrundades sedan på Hotell Laponia med mat och dryck för de som så önskade. Alla var glada och nöjda och flera av deltagarna låter via Sledtrax hälsa sitt varma tack till arrangörerna av denna trevliga tillställning.

Vi kan inte annat än instämma i detta och vi ser redan fram emot nästa år! Nog babblat nu, i stället bjuder vi på ett litet bildkollage från dagen, håll tillgodo! Å du, sitter du i garaget och filar på en gammal klassiker? Kom till Arvidsjaur nästa vinter. Garanterat en trevlig tillställning med massor av likasinnade.

BILDSPECIAL

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen